ČAVIĆ POTVRDIO “Opozicija će prisustvovati posebnoj sjednici NSRS o Srebrenici, ali NEĆE IĆI na konsultacije kod Dodika”

0

Predsjednik NDP Dragan Čavić izjavio je da će poslanici opozicije prisustvovati sutrašnjoj posebnoj sjednici NSRS o Srebrenici, ali da neće ići na današnje konsultacije kod Dodika.

Čavić je rekao da postoji interes da se razgovara na temu Srebrenice, ali argumentima, a ne ostrašćeno.

– Ja ću se obratiti na sjednici NSRS. Kada je u pitanju izvještaj Komisije o Srebrenici iz 2004. niko ne spori da je on nastao pod snažnim pritiskom stranaca, neosporno je da se nakon 14 godina mogu trezveno razmotriti svi aspekti rada te komisije. Sada ima smisla da se formira nova međunarodna komisija koja bi napravila novi izvještaj o Srebrenici. Ako je to namjera Vlade RS, mi ćemo to prihvatiti – rekao je Čavić.

On je dodao da će se potruditi da se među svim srpskim političkim faktorima postigne konsenzus oko zaključaka NSRS ili bilo kog dokumenta koga usvoji Narodna Skupština.

– Bilo bi bolje da je za sjednicu izabran neki drugi termin sjednice, a ne predizborni, ali nema smisla izbjegavati sjednicu – rekao je Čavić.

On je dodao da spisak od 22.000 srpskih vojnika i policajaca koji su u vrijeme zločina bili na području Srebrenice, nije pravila Komisija za Srebrenicu, već radna grupa koja ju je nasljedila, a koju je imenovala Vlada.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Potpredsjednik NDP Zdravko Krsmanović kaže da mu smeta što za sjednicu parlamenta ne postoji stav Vlade RS.

– Hoćemo da se problem Srebrenice rasvijetli do kraja. Tražimo argumente, koji su to novi dokazi? Ne politizacija, samo argumentacija – rekao je Krsmanović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime