Evropska prestonica domaćin Evrovizije umesto Izraela?

0

Glavni grad Austrije – Beč mogao bi iduće godine ponovo da bude domaćin Pjesme Evrovizije, iako je Izrael odnio pobjedu na ovogodišnjem takmičenju, spekulišu austrijski mediji.

Odmah nakon pobjede pjevačice Nete čula su se protivljenja održavanaj Evrovizije u Izraelu zbog bezbjednosnog stanja. Već tada se pominjala Austrija, čiji je takmičar Sizar Sampson osvojio treće mjesto, a prema glasovima žirija čak prvo, kao moguća zamjena za Izrael.

Prema pisanju medija, Austrija bi mogla biti domaćin Evrovizije slijedeće godine, jer je državna televizija Izraela KAN zatražila novac od države za organizaciju ovog takmičenja, ali je ministar finansija odbio da stavi na raspolaganje sredstva.

Izrel mora da uplati kauciju od 12 miliona evra na švajcarski račun kao garanciju za prihvatanje organizacije Evrovizije.

Rok za uplatu ističe sutra, 14.avgusta, i ako se taj novac ne nađe na računu, tražila bi se druga zemlja za organizovanje takmičenja, a Austrija, koja je prije dvije godine bila domaćin, ponovo je spremna da tu ulogu preuzme.

KAN se sada obratio izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu sa molbom da država stavi na raspolaganje potrebna sredsva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime