“SRPSKA MOŽE POSTATI EKONOMSKI DIV” Radović tvrdi da je neophodna strategija razvoja oslonjena na investiranje i energetiku

0

Potpredsjednik DNS-a Milan Radović rekao je da je Republici Srpskoj neophodna strategija razvoja oslonjena na investiranje i energetiku, koja će omogućiti podizanje energetskih kapaciteta.

– Srpska na taj način može postati regionalni ekonomski div, a elektroprivreda obezbijediti dovoljno novca u budžetu za povećanje plata u prosvjeti, zdravstvenom radnicima i policiji, kao i za povećanje penzija – naveo je Radović.

Kada je riječ o poljoprivredi, Radović, koji je jedan od najuspješnijih privrednika Srpske, ističe da struka mora usmjeravati poljoprivrednu proizvodnju, a država garantovati otkup.

– Tako možemo, ne samo smanjiti uvoz povrća, voća i drugih prehrambenih proizvoda, već povećati izvoz, prije svega zdrave hrane za kojom je jagma na evropskom tržištu – rekao je Radović za “Večernje novosti”.

On naglašava da je potrebno zapošljavati agroekonomiste koji će ići do domaćina i pomagati im da na najbolji način iskoriste sve što im je na raspolaganju.

– Ne možemo mi od poljoprivrednika očekivati da dolaze u neke kancelarije, da popunjavaju neke formulare. Mi moramo ići kod njih, država mora biti njihov srevis – kaže Radović, koji je i kandidat DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime