Argentina bez Mesija u prijateljskim mečevima

0

Privremeni selektor fudbalera Argentine, Lionel Skaloni, rekao je da Lionel Mesi nije pozvan za prijateljske utakmice, ali da je to kratkoročna odluka.

Fudbaleri Argentine će 1. septembra otputovati u SAD, gdje će igrati protiv Gvatemale 7. septembra i četiri dana kasnije protiv Kolumbije.

– Razgovarao sam sa Mesijem, poslije toga sam napravio spisak. Nismo razgovarali o budućnosti, svi znamo šta Mesi predstavlja i vidjećemo. Razgovor je bio dobar, imam dobar odnos sa njim, za sada nije na spisku, a za kasnije ćemo vidjeti – rekao je Skaloni na konferenciji za medije.

Mesi nije razgovarao sa novinarima otkako je Argentina eliminisana u osmini finala Svjetskog prvenstva porazom od Francuske 3:4. Argentinski mediji su prenijeli da je Mesi tražio od Skalonija da ne bude na spisku za sve četiri prijateljske utakmice ove godine.

– Nijedan igrač mi nije rekao da ne želi poziv. Jasno je da je potrebno uključiti nove ljude u ovu avanturu. Razgovarao sam sa mnogim fudbalerima i oni su na raspolaganju. Renoviramo tim, uvjereni smo da je vrijeme da pozovemo mlade igrače koji imaju ogroman potencijal – naveo je Skaloni.

Argentina će krajem oktobra i početkom novembra igrati još dvije prijateljske utakmice, ali protivnici za sada nisu poznati, prenosi B92.

(Beta)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime