HITNA EVAKUACIJA U Narodnoj biblioteci PREMINULE DVIJE OSOBE, iz rashladnih uređaja cure OTROVNI GASOVI

0

Dvije osobe poginule su danas u Narodnoj biblioteci u Beogradu usljed udisanja otrovnog gasa koji je počeo da isparava iz sistema za rashlađivanje, saznaje Blic.

Nezvanično, u pitanju su dvojica muškaraca od oko 30 i 50 godina.

Sistem za rashlađivanje u biblioteci u Beogradu iznenada je počeo da ispušta otrovna isparenja i počeo je da guši ljude, zbog čega su alarmirani vatrogasci i Hitna pomoć.

– Poslate su dvije ekipe u Skerlićevu 1, u Narodnu biblioteku zbog prijave da se osjećaju teški mirisi poslije kvara na rashladnom uređaju. Jedan muškarac od oko 30 i jedan od oko 50 godina su zatečeni mrtvi – kaže Mirko Lutovac, saradnik Hitne pomoći za komunikacije.

Foto: Privatna arhiva

Iz MUP-a je saopšteno da je u arhivu Narodne biblioteke u Beogradu, oko 13 časova došlo je do curenja gasa, a od posljedica gušenja dvije osobe su stradale. Pripadnici Sektora za vanredne situacije odmah po dojavi izašli su lice mjesta sa pet vozila i 18 vatrogasaca spasioca, a prilikom pretrage zgrade pronašli su dva muškarca u besvjesnom stanju.

– Lica su predata Hitnoj pomoći i nakon pokušaja reanimacije, konstatovana je smrt dvojice radnika jedne privatne firme, koji su najvjerovatnije radili probu sistema za gašenje požara – navodi se u saopštenju.

Svi koji su se zatekli u zgradi su evakuisani, a očevici pričaju da se prethodno začula i manja eksplozija.

– Eksplozija je, kako se ispostavilo, posljedica toga što su se aktivirale boce za gas. Preminuli muškarci su majstori koji dolaze na svakih šest mjeseci da provjere te uređaje. Kako su otvorili vrata, tako je eksplodiralo i oni su stradali – priča radnik iz magacina u Narodnoj biblioteci. Majstori su provjeravali uređaje kao što inače rade, a kako se može čuti na licu mjesta, uređaji su bili već neko vreme neispravni.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime