RADMILA KOCIĆ ĆUĆIĆ: Za sanaciju školskih objekata u Srpskoj 800.000 KM

0

BANJALUKA, 31. AVGUSTA  – U Republici Srpskoj u ovoj godini izvode se sanacioni radovi na školskim objektima u vrijednosti 800.000 KM, rekla je pomoćnik ministra prosvjete i kulture Srpske Radmila Kocić Ćućić.

“Trenutno se izvode sanacioni radovi na osam školskih objekata u Banjaluci, uključujući i neke područne škole u kojima godinama do sada nije ništa sanirano”, rekla je Ćućićeva novinarima, nakon posjete područnom odjeljenju Osnovne škole “Aleksa Šantić” u banjalučkom naselju Drakulić, gdje je u toku sanacija krova.

Ćućićeva je istakla da resorno ministarstvo kontinuirano radi na obnovi školskih objekata u kojima se odvija vaspitno-obrazovni proces, ističući da su maksimalan doprinos dobrom izgledu ove škole dali roditelji i zaposleni u ovoj školi.

“Posvećujemo potpuno istu pažnju školama u urbanim područjima, prigradskim naseljima i seoskim sredinama”, zaključila je Ćućićeva.

Direktor banjalučke Osnovne škole “Aleksa Šantić” Svjetlana Radusin rekla je novinarima da je u toku sanacija krova u područnom odjeljenju ove škole u Drakuliću za šta je resorno ministarstvo odobrilo 16.000 KM.

“Uklanjamo staru krovnu konstrukciju koja je prokišnjavala, postavljamo novu, limenu, radimo daščanu podlogu, mijenjamo oluke i gromobanske instalacije”, pojasnila je Radusinova.

Ona je rekla da su poboljšani uslovi u ovom područnom odjeljenju u Drakuliću, koje trenutno ima 58 učenika.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime