Da li smo bezbjedni?

0

Ubistvo, razbojništvo, premlaćivanje, mafijaška likvidacija, samo su neki od naslova koji se ovih dana mogu pročitati o tome šta se dešava u Banjaluci i okolini.

Banjalučka regija, koja je do prije godinu dana važila za jednu od najbezbjednijih u regionu, preko noći se pretvorila u poligon za obračun kriminalaca.

Likvidacija Damira Ostojića svega nekoliko stotina metara od sjedišta banjalučke policije uzdrmalo je ovaj grad, ali i povjerenje građana u bezbjednosne institucije.

Dugo već glavni grad Srpske potresa afera oko ubistva mladića Davida Dragičevića, a tužilaštvo i policija evo već skoro pola godine stoje u mjestu i nema pomaka u istrazi. Poslije Davida, u Banjaluci je zabilježen i napad zoljom, što je nezapamćeno na ovim prostorima. Takođe, i ovaj slučaj tapka u mjestu.

Nije dugo prošlo od ovog napada, a u Gradiški u profesionalnoj likvidaciji hicem iz snajpera ubijen Senad Kobilić. Ne moramo ni govoriti i da je ovaj slučaj i dalje neriješen.

Čim se malo situacija smirila uslijedio je pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića, koji je brutalno pretučen željeznim šipkama.

Zbog svega ovog sa pravom se postavlja pitanja da li smo bezbjedni u Banjaluci, da li da izlazimo kada padne mrak ili da se ušuškamo u kući i gledamo američke filmove koji nas podsjećaju na našu stvarnost?

Situacija je alarmantna i krajnje je vrijeme da se  nešto preduzme, da se počnu rasvjetljavati krivična djela kako bi se vratilo poljuljano povjerenje građana, ali i da bi Banjaluka opet postala bezbedno mjesto za sve njene građane.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime