DVIJE STRANE MEDALJE Incident u Čelincu intriga ili stvarnost?

0

Draško Stanivuković, najmlađi odbornik u Banjaluci i kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini RS postavio je na svoj Fejsbuk profil video snimak, tvrdeći da ga je predsjednik Srpske Milorad Dodik udario.

Naime, Stanivuković je danas došao u Čelinac gdje su predsjednik i premijer Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović položili kamen temeljac za igradnju novog mosta preko rijeke Vrbanje.

I on je, kako tvrdi na ovom snimku donio kamen za koji je rekao da želi simbolično da ga položi na mjestu izgradnje novog mosta.

Međutim, u jednom trenutku Stanivuković je, kako se čuje na snimku rekao “Udara me, predsjednik me udara i bacio mi je telefon”.

– Evo tjeraju me. Što me tjerate, ja sam slobodan čovjek. Došao sam kamen temeljac položiti. Došao sam da slušam premijerku – govori Stanivuković, dok oko njega stoji nekoliko policajaca.

Kako piše Srna, nakon njegove garancije da neće praviti incidente, policija mu je dozvolila da priđe mjestu događaja.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović održali su nakon toga vanrednu konferenciju za novinare u Čelincu.

Predsednik SNSD i kandidat za srpskog člana Predsedništva BiH Milorad Dodik demantovao je da je udario i da je imao bilo kakav fizički kontakt sa Draškom Stanivukovićem. Dodik tvrdi da je sve to bio scenario koga su smislili u PDP i SDS.

– Niko nikog nije udario. Neki su poslali djecu da ponesu kamenje i ometaju skup. Za vrijeme mog obraćanja čuo sam neku viku. Kada sam se vratio na mjesto zatekao sam galamu. Žalosna je politika Mladena Ivanića i Igora Crnatka koji je službenim vozilom ovdje dovezao tog momka Stanivukovića. Mislio sam da oni nešto rade, a oni u Banjaluci čekaju da im se vrate djeca koje su poslali s torbom kamenja. On je imao kamenje, došao je na mjesto gdje se nalaze štićene osobe. Ovo je spekulacija, izmišljeni scenario koji žele da pošalju u javnost – rekao je Dodik.

On je poručio da će Srpska ostati mirna i pozvao sve na fer i poštenu kampanju u kojoj se ne ometaju drugi.

– Ovdje smo došli da položimo kament temeljac, da bismo nakon toga održali stranački skup. Naravno da na javnim skupovima mogu da budu i drugi, ali ne mogu da ometaju. Ako neko u ime SNSD bude ometao, biće izbačen iz partije – poručko je Dodik na vanrednoj konferenciji za medije.

Dodik je naglasio da nema za šta da se izvinjava, jer ništa nije ni učinio.

– Zamislite da donesu kamenje za javni skup. Oni su ti koji su instruisali ovu djecu. Neme nikakvih povreda, povrede se dokazuju u domu zdravlja. Nema nikakvih tjelesnih povreda, ali očigledno da ima neku drugu povredu. Neka o tome govore drugi ljudi. Ovo je smutljavina Ivanića, njegove partije i SDS koji nemaju drugog načina nego da ovako vode kampanju. SNSD ostaje partija naroda, posvećena institucijama, vjerujemo policiji, vladi, NSRS. Živjela Republika Srpska – uzviknuo je Dodik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime