“TUĆI NAS NE SMIJETE, A VIŠE NAS NEĆETE NI UBIJATI” Građani koji traže PRAVDU ZA DAVIDA i večeras poslali OŠTRU PORUKU

0

Dogodila se još jedna u nizu zločinačkih konferencija gdje na pitanje novinarke da nisu mogli policajci slučajno da bace gaće, Lukač odgovorio: “Jeste li vi ikada išta u životu izgubili”, poručio je Davor Dragičević na današnjem 169. okupljanju u centru Banjaluke, gdje građani traže odgovore o smrti mladića Davida Dragičevića.

– Brzo će doći 5. oktobar, pozivam sve građane da mirno izađu na ulice. Ja ću doći, probajte me otjerati, poslao sam danas dopis političkim partijama, imaju rok da odgovore do sutra “da” ili “ne”, ko je za zločince i rušioce, a ko za pravdu. Tući nas ne smijete, a nećete nas nikad više ni u ubijati. Ako nema istine i pravde za Davida i svu ostalu ubijenu djecu neka ne bude mira ni za vlast -uzvikivao je Davor, uz aplauz prisutnih građana.

Foto: Nataša Telebak/RAS Srbija

Banjalučani koji danima pružaju podršku porodici Dragičević i večeras su otpjevali cijelu pjesmu “Klinac u getu”.

– Želim vam se svima zahvaliti što ste uz nas – uzviknuo je Davor.

Na skupu su pročitana pisma podrške porodici Dragičević, i drugim porodicama koja traže pravdu širom BiH za smrt svoje djece.

Foto: Nataša Telebak/RAS Srbija

– Nešto manjka u ljudskosti, u svima nama, postao je grabež. Ova državna mafija gazi po nevinima, zanimljive su te naše igre, dijele nas po naciji, boji kože, čim se ne mogu dogovoriti. Dogovoriti se mogu samo oko para. Ranjen sam kada vidim porodicu Dragičević, Memić kako se bore. Moram imati nadu, da će se političari plašiti nas, a ne mi njih. Ramo, David, Dženan, nisu imali katance na vratima, njihove porodice se sada bude i pitaju da li je ovo san ili java. I kamen bi zaplakao, šta još treba da se desi. Pravda za sve nas – pročitano je u pismu podrške.

Dječica su pročitala Davidovu pjesmu i Davidovu molitvu, što je natjeralo suze na lica prisutnih.

– Kakav si ti glupi gmaz, gaće izgubiti. Te gaće su veća muda od svih vas. Sramota – uzviknula je Davidova prijateljica što su prisutni pozdravili aplauzom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime