Trebinje domaćin kardiolozima iz regiona: Bolesti srca masovne nezarazne bolesti

0

U Trebinju se održava stručni skup Udruženja kardiologa RS na kome eminentni predavači iz Srbije i Srpske govore o aktuelnim temama u liječenju kardiovaskularnih bolesti.

Predsjednik Udruženja kardiologa RS Dragan Unčanin je rekao da ga posebno raduje što ljekari iz Trebinja I Hercegovine u velikom broju učestvuju na ovakvim seminarima.

– Ono što smo uspjeli da napravimo u Trebinju, kao u rijetko kojoj sredini je da ljekari iz ovog mjesta delegiraju teme za koje su zainterosvani. I ove godine su to, naravno, ishemijske bolesti srca, a dvije teme su iz oblasti poremećaja srčanog ritma – rekao je on.

Osnivač i prvi predsjednik društva kardiologa Srpske Aleksandar Lazarević je podsjetio da je prva saradnja sa Trebinjem počela prije 18 godina humanitarnim pregledima koje je organizovala Eparhija Zahumsko-hercegovačka.

– Ono što Trebinju nedostaje je liječenje najtežih pacijenata sa akutnim infarktom miokarda. Nadamo se da će trebinjska bolnica uskoro početi sa novim uslugama, jer rukovodstvo radi na tome da formira salu za kateterizaciju – naveo je on.

Iz menadžemnta trebinsjke bolnice najavljuju da će naučni skup kardiologa iskoristiti za ugovore za nove angažmane eminentnih stručnjaka u Trebinju kako bi se unaprijedile usluge iz kardiologije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kardiolozi su upozorili da su bolesti srca, kod nas, kao i u svijetu najčešće nezarazne bolesti uz maligna obljenja, zbog čega imaju status masovnih nezaraznih bolesti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime