OTKRIVAMO PLAN POSJETE LAVROVA BANJALUCI U obezbjeđenju 1.000 policajaca, a čitav PROTOKOL u krugu od 500 metara

0

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u petak oko 15.20 stiže u Banjaluku, a prvo će obići temelje rusko-srpskog hrama, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Prema našim informacijama, poslije obilaska hrama Lavrov odlazi na sastanak sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, nakon čega će njih dvojica održati i konferenciju za novinare.

– Poslije toga je planirano da Lavrov ode na večeru  sa domaćinima, odnosno političkim vrhom Republike Srpske, u jedan restoran u blizini zgrade Vlade RS – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Kako smo ranije objavili, mjere obezbjeđenja za taj dan biće na do sada neviđenom nivou; više od 1.000 policajaca biće zaduženo da sve prođe kako je planirano. Prema naših saznanjima, čak će se i zgrada Vlade RS i obližnja poslovna zgrada isprazniti do 14 sati.

Da su mjere bezbjednosti na najvišem nivou potvrdio je danas i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

– Ovo je veoma značajna posjeta Banjaluci i sve mora da protekne bezbjedno. Policija Srpske će angažovati dovoljno pripadnika, snage i resursa. Obezbjeđenje će biti na nivou kao kada je prije nekoliko godina dolazio papa u Banjaluku – pojasnio je Lukač.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime