Ovo je prvi leteći auto i Kinezi su ga već napravili VIDEO

0

Informacija koja ovih dana stiže iz Kine da ta zemlja radi na letećim automobilima, pobudila je veliku pažnju srpske javnosti.

Što zbog ideje da će čovječanstvo konačno “poleteti” u svojim automobilima a mnogo više zbog navoda predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je u razgovorima sa kineskim zvaničnicima tražio način da Srbija u nekom vidu bude deo tog projekta.

Iako za naše prostore zvuči zaista futuristički, kompanija u kineskom vlasništvu Terafuđa najavljuje da će njihov prvi leteći automobile početi da se prodaje 2019. godine.

Završna verzija ovog vozila ima neka korisna unapređenja, a zahvaljujući preuzimanju od strane kompanije Džili, vlasnika evropske automobilske kompanije Volvo, u projektu letećeg automobila došlo je do znatnog napretka.

Nakon godina razvoja, Terafuđa je najavila da će prvi model njihovog letećeg automobila početi da se prodaje negdje tokom 2019. godine.

Koja će mu biti cijena, međutim, još se ne zna.

Spekuliše se da će automobil biti na hibridni pogon. Takođe, biće opremljen unapređenijim po pitanju bezbjednosti litijum-jonskim baterijama, dok će unutrašnjost odisati sportskom elegancijom sa unapređenim sjedištima i interaktivnim interfejsom.

Biće opremljen i sigurnijim pojasevima i vazdušnim jastucima.

Ipak, mnogi detalji su još pod velom tajne.

Pogledajte video:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime