Građani pristižu na skup PRAVDA ZA DAVIDA, blokirana glavna ulica (FOTO, VIDEO)

0

Petnaestak minuta prije početka velikog protesta u Banjaluci, u organizaciji grupe Pravda za Davida, građani su blokirali glavnu saobraćajnicu tako da se kroz centar grada više ne može proći.

Građani uzvikuju “Ko je ubio Davida” i “Pravda za Davida”, “Pravda za svu našu djecu”, krenuvši Bulevarom cara Dušana prema banjalučkoj Gimnaziji i kružnom toku.

Foto Siniša Pašalića/RAS Srbija

Kako javljaju novinari Srpskainfo, policija je zatvorila Ulicu Olimpijskih pobjednika, tako da su na istočnom tranzitu velike gužve u pravcu Starčevice.

Foto: Srpskainfo

Banjalučani su počeli da se okupljaju na glavnom gradskom trgu još oko 16.30, ali će početak skupa, zakazanog za 18 sati, najvjerovatnije biti odgođen jer na ulazima u Banjaluku policija detaljno kontroliše autobuse.

Foto Nikola Morača/RAS Srbija

Davor je u nekoliko navrata ponovio da skup neće početi dok svi oni koji su krenuli na trg ne dođu, nakon čega je izašao na Ulicu Kralja Petra Prvog Karađorđevića kako bi zaustavio saobraćaj.

Ulica je ubrzo blokirana, kako kažu, u znak protesta što to policija nije uradila.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Prema informacijama grupe “Pravda za Davida”, građane koji žele da dođu na Trg zaustavljaju na svim ulazima u Banjaluku, gdje se nalazi policija u pratnji oklopnih transportera.

Više stotina građana već je na Trgu Krajine. Na glavnoj saobraćajnici postavljen je znak “Trubi, sviraj ako podržavaš Pravdu za Davida”, pa vozači sirenama pružaju podršku.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Na trgu, pored postavljene bine, nalaze se i brojne novinarske ekipe iz Srpske, ali i Austrije, Engleske, Italije i drugih država.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Građani sa obilježjima grupe “Pravda za Davida” i dalje pristižu na skup.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime