PRVO SUĐENjE ZA TERORIZAM U SRPSKOJ: U ponedeljak presuda “instagram-teroristi”

0

Milan Macura se tereti da je preko svog “instagram-profila” na stranici manifestacije “Zimzograd” napisao da će se opasati eksplozivom i razneti u “Zimzogradu” na Trgu Krajine

ZAVRŠNIM rečima tužilaštva i odbrane u Okružnom sudu u Banjaluci okončano je suđenje Milanu Macuri (na slici), prvom optuženiku za terorizam u Republici Srpskoj, a presuda će biti izrečena u ponedeljak.

Macura se tereti da je preko svog “instagram-profila” na stranici manifestacije “Zimzograd” napisao da će se opasati eksplozivom i razneti u “Zimzogradu” na Trgu Krajine.

Republički tužilac Goran Glamočanin smatra da je optužnica dokazana, te da status koji je Macura postavio na “Instagram” izazvala veliki strah građana i da ga treba osuditi za terorizam.

– Dokazima je nesporno utvrđeno da je optuženi počinio delo za koje se tereti. Njegova poruka je shvaćena ozbiljno, a zapretio je da će sebe i druge odvesti u smrt. Ta poruka je jeziva, uznemirujuća i preteća – rekao je Glamočanin.

Macurin advokat Krstan Simić smatra da spornu poruku niko, sem onih kojima je ugrožen biznis, nije shvatio ozbiljno.

– Tu poruku je lajkovala 41 osoba na društvenoj mreži. Niko to nije prijavio policiji, osim organizatora manifestacije, jer je njihov posao ugrožen. Ta poruka je vid sarkazma i ironije da se iskaže nezadovoljstvo manifestacijom na kojoj se ne promoviše kultura. Banjaluka je s tim postala grad piva, ćevapa i dima – kazao je Simić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime