UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ! Hrvati Bosanca držali kao roba! Tukli ga i čupali mu zube, danima mokrio krv

0

Stravične fotografije izgladnelog Rasima Ćufurovića (37) iz Velike Kladuše u BiH zgrozile su region, pa i svetsku javnost.

 

EPA-EFE/Sasha Steinbach
EPA-EFE/Sasha Steinbach

Ćufurović je u potrazi za poslom završio kao rob na imanju u Draganiću kod Karlovca u Hrvatskoj. Osmoro je optuženo za zlostavljanje ovog 37-godišnjaka.

Jeziv slučaj robovlasništva uskoro bi mogao da dobije sudski epilog, potvrđeno je za “Avaz” u Opštinskom sudu u Karlovcu.

Predmet je 3. oktobra dodeljen sudiji Blaženki Lugar-Vladić, a na optuženičkoj klupi će se naći članovi porodice Velić: otac Petar, njegovi sinovi Dražen, Ivan i Igor, te osobe inicijala T. V, M. J, R. N, J. A.

Od aprila 2016. do oktobra 2017. na svom imanju prisiljavali su Rasima Ćufurovića na teški rad bez naknade, iskorišćavajući njegovo siromaštvo.

Maltretirali su ga fizički i psihički, navodi “Avaz”, a stravičnoj sudbini pobegao je u oktobru prošle godine samo zato što su Velići mislili da je umro od povreda koje su mu naneli kada su ga pretukli. Bacili su ga u rupu iza imanja, iz koje je Rasim ispuzao i došao do kompija, koji su potom pozvali Hitnu pomoć pa je odvezen u karlovačku Opštu bolnicu.

Lekari su ostali šokorani zbog povreda i stanja u kojem je Rasim dovezen u bolnicu, alarmirali su policiju i klupko je počelo da se odmotava.

Zadobio je višestruke udarce po telu, prelome desne podlaktice, izbijeni su mu zubi, slomljena donja vilica, pa je morao na operaciju. Na leđima je imao rane koje su nastale, kako je rekao, jer je poliven sprejem za čišćenje papaka kod stoke. Izgubio je 30 kilograma.

Nakon oporavka smešten je u sklonište za žrtve trgovine ljudima.

Optuženi su se pred tužiocem branili ćutanjem ili su u potpunosti negirali da su počinili krivično delo protiv čovečnosti i ljudskog dostojanstva, a reč je o trgovini ljudima, protivpravnog oduzimanja slobode i nanošenje teških povreda. Njihov advokat je tada isticao da kao manjinska grupa Roma smetaju drugim susedima, koji žele da ih isele iz tog područja, pa su u tom pravcu peticije pisale i komšije koje se pojavljuju kao svedoci.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime