Strava na Jadranu: Ženski leševi plutali morem

0

ZADAR – Hrvatski ribari su u srijedu oko 18 sati na obali ostrva Ugljana kod Rta Karantun pronašli tijelo nepoznate žene.

Bila je u kupaćem kostimu, a tijelo u takvom stadiju raspadanja da joj nisu mogli odrediti starost.

Policajci su izašli na uviđaj i dok su bili u potrazi za tragovima, uslijedio je novi šok. Građani su našli još jedno tijelo žene u kupaćem kostimu.

U početku se nagađalo da bi se moglo raditi o tijelu meksičke surferice koja je nestala u moru kod Brača prije mjesec dana. Ipak, prema informacijama s terena, a pogotovo poslije pronalaska drugog tijela, ta teorija je manje vjerovatna.

Dvije žene su starije od surferice i jače tjelesne građe pa je moguće da je jednoj pozlilo u moru, a da je druga pokušala da je spasi, pa su se utopile. Na tom području struje su prilično jake, a more zbog njih dosta hladnije nego drugdje.

Na obali Ugljana pronađeni su peškiri za sunčanje pa je moguće da su dvije gospođe otišle na kasno ljetovanje same i doživjele nesreću.

Policija poziva da se jave njihove porodice kako bi utvrdili o kome se radi budući da na području zadarske policijske uprave nema prijavljenih nestalih žena.

(alo)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime