Kristina Bilčar, rukometašica Borca: Vratićemo se u Premijer ligu

0

Nakon teških godina, u kojima je klubu prijetio nestanak, Ženski rukometni klub Borac ove godine se izdigao iznad svih problema i konačno stao na zdrave noge, a plod dobrog rada Uprave, trenera i na kraju igračica trebalo bi da dođe na naplatu već ove sezone.

Jedan od najtrofejnijih bh. sportskih kolektiva na dobrom je putu da se nakon višegodišnjeg izbivanja vrati u Premijer ligu BiH. Višestruke šampionke BiH furiozno su krenule u novu sezonu Prve lige Republike Srpske, ostvarile su uvodne četiri ubjedljive pobjede i odmah zasjele na vrh tabele (12 bodova), gdje se nalaze ispred ekipe Knežopoljke (9). Već tri godine članica popularnih “osica” je Kristina Bilčar, 18-godišnja Banjalučanka, koja je pred početak ove sezone potpisala prvi profesionalni ugovor sa Borcem.

“Prije manje od tri godine ekipa je počela da se rasipa, a nekoliko igračica je odustalo od ovog sporta. Poznato je da je klub bio pred gašenjem, te bio u dugovima, a ekipa se sastojala od najviše 10 igračica”, kaže Kristina i dodaje:

“U međuvremenu došao nam je novi trener Nikola Bijelić. On nas je podsticao da treniramo što više i sa njim smo pronašle zajedničku riječ. Postao nam je veliki prijatelj, a i trener i prva svijetla tačka nakon svega. Poslije nam je došla i nova uprava, koju ovim putem želim puno da pohvalim. Podigli su nas sa dna i ispunili želju igračica, a to je da ovaj klub napokon poslije toliko vremena krene s ozbiljnim radom”.

U 5. kolu Banjalučanke su u jednom od derbija savladale ekipu Doboja sa 35:25, a Bilčareva je i na ovom susretu, u kojem je postigla sedam pogodaka, pokazala da će uz još par iskusnijih igračica biti predvodnica nove generacije “osica”.

“Uvijek smo pozitivno razmišljale i trenirale sa željom da bude bolje, a to bolje je i došlo. Mi smo mlada ekipa, ove sezone sjajno igramo i na dobrom smo putu da se vratimo tamo gdje i pripadamo, a to je Premijer liga. Drago mi je što su nam se vratile Božana Ćutković, Aleksandra Peričević i Dajana Kočić, koje dosta doprinose u igri”, riječi su rukometašice koja igra na poziciji srednjeg beka, koja je ujedno i student Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Ambiciozna Banjalučanka prvo je počela da trenira tenis, ali ubrzo je shvatila da je timski igrač, te je u šestom razredu osnovne škole počela aktivno da se bavi rukometom. Prve korake naučila je od nastavnika, a kasnije i trenera Steve Majstorovića, a njen prvi klub bio je ŽRK Laktaši.

“U drugom srednje sam prešla u Borac. Prelijep je osjećaj biti dio ovog tima, jer mi smo kao jedna porodica. Moja želja je da se sport u Banjaluci razvija i napreduje, ne samo rukomet, nego i ostali sportovi. Posebno mi je drago što je osnovan novi rukometni klub – Kaluđer, a ponosne smo i na ekipe Borac 2 i Borac 3, koje su takmiče u Drugoj ligi RS”, zaključila je Kristina Bilčar.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime