Priznanje za Nebojšu Glogovca: Dom kulture u Nevesinju dobija ime po slavnom glumcu

0

Svečano otvaranje i osveštavanje obnovljenog Doma kulture u Nevesinju koji će nositi ime pokojnog barda srpskog glumišta Nebojše Glogovca zakazano je za danas od 12. časova.

Odluku o imenovanju Doma kulture po pokojnom Glogovcu donijela je skupština Nevesinja, kako bi se iskazalo poštovanje prema proslavljenom glumcu koji se dičio hercegovačkim porijeklom.

Njegovo preosveštenstvo episkop Zahumsko-hercegovački i primorski Vladika Dimitrije osveštaće ovu ustanovu kulture,  nakon čega će u obnovljenom i dograđenom zdanju biti održana i Mitrovdanska akademija, a jedan segment programa biće posvećen posljednjem krunisanom kralju srpskog glumišta.

Upravo je posljednje gostovanje ovog velikog umjetnika i čovjeka u Nevesinju bilo za prošlogodišnji Mitrovdan, kada je Glogovac svojim prisustvom i stihovima oduševio zemljake.

Podsjećamo, Glogovčevi roditelji su rođeni u Nevesinju, a poznati glumac je djetinjstvo provodio kod djeda u selu Dramiševu. Posljednjih godina sve češće je dolazio u zavičaj da osvježi stara i uspostavi nova prijateljstva.

Glogovac je preminuo 9. februara ove godine u 49. godini.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime