“ČINIO JE DOBRO SVAKOM KO MU SE OBRATIO ZA POMOĆ” Prijatelji i kolege pješaka iz Stanara koga je PREGAZIO TRAMVAJ u centru Beograda u šoku

0

Porodica i prijatelji Slaviše Tešića (43) iz Stanara, koji je preminuo juče u centru Beograda kada ga je pokosio tramvaj koji je zbog udesa ispao iz šina, u šoku su zbog strašne tragedije.

Naime, Tešić je iz Republike Srpske, ali je posle završetka ugostiteljske škole otišao na rad u Beograd, gdje se oženio i u braku sa suprugom Nafijom bio pet godina.

Imaju kćerku od dvije godine, a sa njima je živio i Nafijin sin iz prvog braka, kojeg je, kažu Slavišini prijatelji, prihvatio kao svoje dijete.

– Porodica je čula za vijest neposredno poslie tragedije i u ponedjeljak otputovala u Beograd – rekao je Tešićev kum Lazo Zeljić.

Sin Slobodana i Smiljke bio je čovjek za primjer.

– Dobro je činio svakome ko bi mu se obratio za pomoć, ali mu očigledno sudbina nije bila naklonjena – rekao je on za Novosti. Nastradali Slaviša Tešić je dvije godine radio u Beogradu za firmu koja se bavi ugradnjom prirodnog kamena.

– Odmah poslije nesreće policija me je obavijestila da je Slaviša nastradao – priča direktor firme u kojoj je radio.

– O tome sam obavijestio njegovu suprugu Nafiju. Porodica bi trebalo da dođe u Beograd i identifikuje tijelo. Svi su u šoku, a i mi ovdje, još ne možemo da vjerujemo šta mu se dogodilo. Zaista je bio dobar i vrijedan radnik, pravi majstor. Ovdje je radio, zarađivao i izdržavao porodicu koja živi kod Doboja. Kad god je mogao, odlazio je da ih vidi.

Slavišin direktor kaže da su mu u policiji rekli da nesreće ne bi bilo da je “dačija” udarila tramvaj makar deset centimetara više ili niže.

Do stravične nesreće došlo je oko 8 sati kada je automobil prošao na crveno svjetlo i udario u prednji dio tramvaja. Tramvaj je od siline udarca iskočio iz šina, pokosio Tešića i usmrtio ga na licu mjesta, pa se zakucao u drvo, pa u zgradu.

U nezapamćenoj nesreći u Resavskoj ulici u centru Beograda povrijeđeno je još šest osoba, uključujući i vozača tramvaja i automobila.

(Blic, Večernje Novosti)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime