DRAMATIČNO ŠIROM EVROPE U narednih nekoliko dana stiže HLADNI TALAS i snježne padavine

0

U narednih nekoliko dana moglo bi doći do obilnih snježnih padavina koje će primarno pogoditi predio jugozapadne i istočne Evrope, prenosi Severe Weather Evrope.

Kada su u pitanju vremenske prognoze, prilično je dinamična situacija širom Evrope i očekuju se drastične promjene vremenskih prilika u narednih nekoliko dana.

Naime, doći će do intenzivnih padavina, kiše u nizinskim predjelima koje će najprije zahvatiti Grčku i snijega na višim nadmorskim visinama, koji će se širiti prema sjeveroistoku.

Naime, Grčka bi se mogla naći u problemu s obzirom na to da bi obilne padavine vrlo lako mogle dovesti do velikih poplava.

Već se izvještava o padanju snijega na području Balkana, uključujući Rumuniju i Bugarsku. Snijeg se isto tako očekuje u velikim dijelovima Bugarske i Rumunije, kao i u Ukrajini i Moldaviji. Takođe, u Grčkoj, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori, Srbiji, BiH, Hrvatskoj i dijelovima Slovenije također bi mogao pasti snijeg u toku naredne sedmice.

Takođe, treba istaći da je moguće očekivati padavine i na Pirinejima i južnom krilu Alpa u sjevernoj i sjeverozapadnoj Italiji, piše klix.ba.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime