OVOM RADARU NE MOŽETE POBJEĆI Vozači u pet gradova pod POSEBNOM KONTROLOM tokom decembra

0
Na putevima koji su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Banjaluka vozači će u decembru biti kontrolisani radarskim sistemom “dual”.Iz ove policijske uprave saopšteno je da je riječ o putevima na području Banjaluke, Laktaša, Prnjavora, Kotor Varoša i Čelinca.

– Radarski sistem „dual“ evidentira brzinu na obje saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila – navodi se u saopštenju.

Ovaj sistem evidentira brzinu vozila bez prisustva policije i bez zaustavljanja vozača.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije – ističe se u saopštenju.Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran “dual” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Banjaluka apeluje da vozači poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe, a i druge učesnike u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime