NBA SUDAR Dončić nasamario Bogdana, a onda su Bogdanović i Bjelica pokazali ko je iz ZEMLJE KOŠARKE (VIDEO)

0

Luka Dončić igra nestvarno u svojoj debitantskoj NBA sezoni. Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica podsjetili su ga ko je, zapravo, iz zemlje košarke.

Dalas igra kao preporođen otkako je na Draftu uzeo Dončića. Jedanaest pobjeda u nizu imali su Maveriksi pred svojom publikom prije nego što su ugostili Sakramento Kingse, a pritom je prvi put ove sezone pred domaćim navijačima zaigrala i legenda kluba, Nijemac Dirk Novicki koji je zbog operacije skočnog zgloba propustio 26 uvodnih mečeva ove sezone.

I, dobro je Dalasu išlo. Na početku. Dvije četvrtine, recimo. Čak je i Dončić uspio da iskorakom unazad prevari Bogdanovića i postigne trojku na putu ka novoj zapaženoj partiji:

Sjajni slovenački reprezentativac je meč završio sa 28 poena, devet asistencija, šest skokova i “krađom”.

Ali, jedno je biti prva violina orkestra. Nešto drugo – biti orkestar. Ovi Sakramento Kingsi su baš to. U drugom poluvremenu “kraljevi” nisu ni zaostajali za domaćinom, ne mareći ni za “neosvojivost hale”, a ni za Dončića i Novickog više nego što to odbrana nalaže. Dobili su Maverikse sa 113:120, a značajno su tome doprinijeli i srpski reprezentativci.

Tako je Bogdanović, uz šut 2/6 za dva, a 2/5 za tri, postigao 15 poena, pomogavši saigračima i sa sedam skokova te, najviše u ekipi, pet asistencija.

Bjelica je bio i impresivniji, iako istog košgeterskog učinka. Jer, ne samo da je postigao 15 poena (šut za dva 1/3, za tri 4/7), i ne samo da je “vezao” dvije trojke za odlazak na nedostižnih 97:106, već je imao i deset skokova, po čemu je predvodio “kraljeve”, jednu asistenciju i pomalo nestvarne četiri blokade. Zaustavljao je, prilično atraktivno, i Harisona Barnsa, i Deandrea Džordana… Uživao, kao i ostatak Kingsa.

A kad Kingsi uživaju, onda ne bude važno baš ko je koliko poena dao (Hild i Foks su, recimo, predvodili goste sa po 28 poena, Novicki se na drugoj strani zaustavio na tri). Onda to postane uživanje za sve navijače “kraljeva”.

Ovih dana, taj orkestar iz Sakramenta ima prilično dobre prizvuke srpskog košarkaškog melosa. Tako to ide sa zemljom košarke. Bravure u službi tima.

Tako se i došlo do toga da “otpisani Kingsi” sada drže poziciju sa koje se ide u plej-of. A to navijači Sakramenta nisu doživjeli od davne 2006, prenosi Blic.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime