“Borik Nektar 2018”: Internacionalci vratili pehar Montingu

0

Banjaluka – Monting Teslić pobjednik je 43. tradicionalnog turnira u malom fudbalu “Borik Nektar 2018” u konkurenciji seniora.

Ekipa za koju su igrali igrači iz Srbije pojačana dvojicom Brazilaca i Ukrajincem u finalu pred više od 2.000 gledalaca savladala je RD kafu sa 3:2.

Pobjednički pehar i novčani ček u iznosu od 12.000 maraka uručili su gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, direktor JUSC “Borik” Manojla Zrnić i predstavnik “Banjalučke pivare” Goran Balaban.

Činilo se da će Monting lako doći do pobjede jer su Teslićani golovima Marka Perića u 10. i 15. minutu na odmor otišli sa dva gola prednosti, a kada je Brazilac Tales Fejtosa de Mata u 26. minutu povisio na 3:0 sve je izgledalo kao savršen posao. Međutim, u finišu susreta Srđan Ivanković je sa dva pogotka smanjio na 2:3 i posljednja tri minuta susreta učinio veoma zanimljivim. Ipak, rezultat se nije promijenio i pehar je ponovo u rukama Montinga, koji je bio najbolji 2007, 2008. i 2009. godine pod ovim imenom, a 2010. pod imenom “Buletić”.

– Nismo nekoliko godina dolazili u “Borik” u ovako jakom sastavu, ali pred ovu smotru želja nam je bila da napravimo pobjedničku ekipu i u tome smo uspjeli. Ovo je sigurno jedno od najkvalitetnijih finala koje sam vidio na ovoj smotri, a lijepo je vidjeti da se i publika vratila u “banjalučki hram sporta” – naglasio je vođa ekipe Monting Teslić Dragan Ignjić.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač pobjedničke ekipe Brazilac Tales Fejtosa de Mata, najbolji golman je Darko Milanović (RD kafa), a najubojitiji strijelac sa 16 golova Bojan Puzigaća (AM sport, 16 golova). Najperspektivniji igrač je Nikola Turanjanin (pekara “Bakal”), a najbolji sudija je Željko Dragojević, koji je dobio plaketu “Ranko Dragičević”.

U konkurenciji veterana sve pojedinačne nagrade otišle su igračima pobjedničke ekipe. Najbolji igrač i strijelac sa 13 golova je Branislav Krunić, a najbolji golman Asmir Avdukić. I kod kadeta sva priznanja završila su u rukama igrača Bakala, koji je zauzeo prvo mjesto. Najbolji igrač je David Čavić, strijelac Dejan Javorac (13 golova), a golman: Vladan Brkić (Bakal). U konkurenciji pionira najbolji igrač je Viktor Grbić (Boka Juniors), a strijelac njegov saigrač Marko Golić (7 golova), dok je najbolji golman Đorđe Vojvodić (River Plata). I kod pjetlića sve pojedinačne nagrade završile su u pobjedničkoj ekipi, Red star sport. Najbolji igrač je Ognjen Šešlak, strijelac Aleksa Popović (6 golova), a golman Petar Ćetojević.

Rezultati finalnih utakmica

Pioniri: River Plata – Boka Juniors 1:1 (penalima 7:6) (Daničić 25 – Golić 29).

Kadeti: Torzokom – Bakal 0:4 (Javorac 10, 26, Čavić 16, 25)

Veterani: AM sport – Garden 1:7 (Raspudić 15 – Krunić 1, 2, 32, 38, Avdukić 24, 30, Stanivuković 28)

Pjetlići: Red stars sport – OFK Spartak dva 8:0 (Bajić 3, 17, Šešlak 3,6, Džajić 4, 18, Soković 9, Popović 29).

Seniori: Monting Teslić – RD kafa 3:2 (Perić 10, 15, Fejtosa 26 – Ivanković 34, 37).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime