Mališani iz RS poslali 8.000 pisama Djeda Mrazu

0

BANJALUKA – Više od 8.000 pisama stiglo je na adresu “Pošta Srpske” u okviru tradicionalne novogodišnje manifestacije “Pišem pismo Djedu Mrazu”, u kojoj su učestvovala djeca iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Izvršni direktor “Pošta Srpske” za razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija, prodaju i marketing Zoran Protić rekao je novinarima da je ovo tradicionalna manifestacija koja među djecom podstiče ljubav prema pisanju.

“Djeda Mraz je dio djetinjstva svakog od nas, pa ovu manifestaciju njegujemo već 12 godina kako bismo razvili kod djece ljubav prema pisanoj riječi, kao i da ih upoznamo o adresiranju i slanju pisama”, naveo je Protić.

On je podsjetio da je ova akcija organizovana u svih devet radnih jedinica, a na nivou svake djeci su za tri najljepša pisma uručene nagrade – tablet, roleri i ruksak.

Protić je istakao da će se prigodan program i dodjela poklona mališanima, osim u Banjaluci, u isto vrijeme održati u glavnim poštama u centrima radnih jedinica – Prijedoru, Doboju, Bijeljini, Brčkom, Trebinju, na Sokocu, u Zvorniku i Foči.

“Za najljepša pisma ‘Pošte’ su obezbijedile i dodatnih 500 paketića kako bi mališane nagradile za njihov trud jer su sva pisma izvanredna”, istakao je Protić.

On je dodao da je najviše pisama stiglo iz Osnovne škole “Sveti Sava” u Zvorniku, pa će rukovodstvu te obrazovne ustanove biti dodijeljen laptop.

Marina Kaurin, učenica petog razreda banjalučke Osnovne škole “Đura Jakšić” dobila je prvu nagradu za pjesmu “Nedosanjani san”, koju je poslala Djedu Mrazu.

“Inspiracija za ovu pjesmu došla je sa snijegom jer kada sam je pisala tada je pao prvi snijeg. Volim da pišem i da čitam pjesme, a omiljeni dječiji pjesnik mi je Branko Ćopić”, rekla je Kaurinova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime