MONAHINJA NA KVADU DOVEZLA MLADENCE Ovo vjenčanje pamtiće i prepričavati cijela Srbija

0

Njihova ljubav traje 17 godina, a juče su se vjenčali pred bogom u manastiru Blagovještenje na Rudniku. A do oltara ih je, na kvadu, vozilu koji je motor sa četiri točka, pevezla monahinja Ana!

Te scene obišle su juče Srbiju pošto je na svom Fesjbuk profilu slike i priču sa tog događaja postavio njhov komšija Željo Stevanović.

Foto: Privatna arhiva

– Znamo kako se sve mladenci voze, ali ovo danas je koliko ja znam neviđeno. Sestra Ana se pobrinula da mladenci stignu na vrijeme do manastira – napisao je on.

Blic je došao do mladenaca kojima ni ogromni smetovi nisu pomutili planove o zajedničkom životu.

– Moj muž je rudar. Pomoćnik bušača. Ja sam domaćica. Odavno smo zajedno. Slava nam je Sveti Stefan (9. januar) i odlučili smo da se tog dana i vjenčamo u manastiru – priča Jasmina.

Ali, kaže, snijeg je napadao i nisu mogli nikako da stignu.

– Trebalo je da čitav kilometar pređemo pješke po smetovima. Onda je monahinja sjela na motor i odvezla nas – priča Jasmina.

Snijeg je napadao podno Rudnika do preko pola metara. Kumovi i najuža familija je na ovu svadbu morala da pješači. Ali, ono što je najvažnije, vjenčanje je obavljeno i to upravo na onaj dan koji su mladenci zacrtali. Sam čin jvenčanja je obavio sveštenik Jova.

Kako kaže Željko Stevanović, komšija mladenaca, snijeg ovjde niko ne čisti. Djeca zbog toga ne idu u školu, a autobusi ne voze. Sela su ostala zaboravljena.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime