Tri porodice zavijene u crno za 20 minuta

0

LAKTAŠI – Dvadesetdvogodišnji Bojan Vuković, sedamnaestogodišnja A.K., te dvadesettrogodišnji Marko Ivekić Stojanović poginuli su u dvije odvojene stravične saobraćajne nesreće koje su se juče u svega 20 minuta razmaka, dogodile u laktaškim mjestima Mahovljani i Jakupovci.

U Mahovljanima je, u 2.30, s puta sletio golf pet, u kojem su bila dvojica mladića i dvije maloljetnice.

“Poginuli su Vuković, mladić iz laktaškog mjesta Aleksandrovac, te sedamnaestogodišnja A.K. iz Maglajana. Njen brat Stefan Kasić (22) je povrijeđen, kao i sedamnaestogodišnja N.J. iz Banjaluke”, kaže sagovornik “Nezavisnih”, koji dodaje da se utvrđuje ko je bio za volanom.

Kako saznajemo, Vukoviću nije bilo spasa, baš kao ni njegovoj saputnici A.K., koja je u Univerzitetski klinički centar RS dovezena bez znakova života.

U tu zdravstvenu ustanovu dovezeni su i sedamnaestogodišnja N.J., kojoj se ljekari bore za život, kao i Kasić, koji je trenutno stabilan i ostaje na daljem liječenju.

“N.J. je priključena na aparate za vještačku ventilaciju i sve dalje prognoze su preuranjene”, kažu za “Nezavisne” u UKC RS.

Mještani Mahovljana, prisjećajući se nesreće koja se tu dogodila, ističu da nikada u životu nisu svjedočili većoj tragediji.

Tragovi krvi te dijelovi vozila rasuti su na sve strane, tako da mještani vjeruju da je svemu kumovala velika brzina. Na mjestu tragedije juče je bilo cvijeće.

Mještani kažu da se četvoro mladih najvjerovatnije vraćalo sa proslave Pravoslavne nove godine. Jedni tvrde da je golf prije slijetanja preticao kombi, a drugi pak kažu da ne znaju da li je to uzrok nesreće.

“Znam da sam čuo strahovit udar. Golf je sletio u kanal, a zatim nastavio ići i zakucao se u orah, nakon čega se odbio na put, gdje je završio na boku. Orah je oštećen i na visini od tri metra, što znači da je auto odskočio pri udarcu u stablo. Čuo sam jednog od mladića, koji je ispao iz golfa, kako kroz jauk govori: ‘Mama'”, kaže sagovornik “Nezavisnih”.

Taj mještanin ističe da je iz vozila ispao Stefan Kasić, te da je bio obliven krvlju.

“Ostao je, jadan, bez sestre, kojoj nije bilo spasa. Ona je trebalo da napuni 18 godina idućeg mjeseca. Došli su vatrogasci i sjekli lim kako bi izvukli unesrećene iz auta. Poznajem porodice te omladine. Pokojnom Bojanu je otac poštar, a i on je takođe radio taj posao”, priča naš sagovornik.

Druga tragedija dogodila se u 2.50, svega nekoliko kilometara dalje, idući od Laktaša ka Banjaluci, u mjestu Jakupovci. Tu je pežo 406, u kojem su bila dvojica mladića, udario u stub ulične rasvjete.

“Poginuo je Ivekić Stojanović, dok je Stefan Vidović (22) iz Banjaluke povrijeđen. Pežo je najvjerovatnije u stub udario bočnom stranom”, rekao je izvor “Nezavisnih”. Vidović je takođe iste noći prevezen u UKC RS.

“Pacijent je nakon prijema i dijagnostičke obrade uz propisanu terapiju otpušten na kućno liječenje”, rekli su iz UKC RS.

Uviđaj nakon obje nesreće obavio je dežurni tužilac, zajedno sa policijom. Naređena je istraga, što uključuje i obdukciju tijela troje stradalih.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime