Počela nastava u drugom polugodištu

0
U Republici Srpskoj počelo je drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama.

Nastava u drugom polugodištu počinje u 187 osnovnih i 93 srednje škole u RS. Učenici su na zimskom raspustu bili od 1.januara 2019. godine.

Kraj školske godine za maturante biće 17.maja, a za ostale učenike 14.juna. 2019. godine.

Proljećni raspust za učenike u RS planiran je od 22- 26.4.2019. godine

Ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić posjetiće danas područna odjeljenja osnovnih škola “Milan Rakić” Banjaluka i “Miloš Dujić” Čelinac.

Trivićeva je izjavila ranije da je u Srpskoj sve spremno za početak drugog polugodišta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske pozvalo je vozače da danas budu posebno oprezni prilikom vožnje u blizini škola i vrtića jer počinje drugo polugodište.

Saopšteno je da posebnu pažnju treba voditi pri zaustavljanju i parkiranju vozila u zonama škola i vrtića, jer parkiranje na mjestima koja za to nisu predviđena može onemogućiti kretanje pješaka i natjerati ih da se kreću po kolovozu.

“Savjetujemo i roditelje da djecu, naročito nižih razreda, upoznaju o saobraćajnim pravilima. Roditelji treba da upozore djecu da ne pretrčavaju kolovoz, da hodaju pažljivo u koloni jedno iza drugog, pogotovo na mjestima gdje nema trotoara, da koriste obilježene pješačke prelaze, a ukoliko ih nema da koriste najkraći put, te da ga prelaze samo kada u blizini nema vozila”, navedeno je u saopštenju.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime