Edin Gačić ubijen u obračunu s policijom

0

SARAJEVO – Najtraženiji bjegunac u BiH, Edin Gačić, koji se sumnjiči za brutalno ubistvo pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića, te mještanina Podorašca Sauda Sultanića je ubijen od strane pripadnika MUP-a KS, potvrđeno je federalnim medijima.

Sarajevski portal “Avaz.ba” piše da je Gačić ubijen u obračunu s policijom, a za “Radiosarajevo.ba” je potvrđeno da je tom prilikom jedan policajac je lakše ranjen.

“Gaćić je ubijen u međusobnoj razmjeni vatre, jedan policajac je lakše ranjen”, rekla je za “Radiosarajevo.ba” Suvada Kuldija, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

“N1” izvještava da je Gačić ubijen u mjestu Lepenica kod Kiseljaka.

Mediji javljaju da je Gačić otvorio vatru na specijalce koji su ga okružili, nakon čega su oni uzvratili i ubili ga.

Povrijeđenom policajcu je navodno pomoć pružena na mjestu događaja, i ne radi se o ozbiljnim povredama.

Podsjećamo, Gačića je policija sumnjičila da je počinio dva ubistva, u mjestu Podorašac kod Konjica 6. februara i 9. februara u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Gačić je osam dana bio u bjekstvu nakon monstruoznog ubistva u Podorašcu, a krvavi pir nastavio je i u Suhodolu, ubistvom policajca koji je bio zadužen za čuvanje objekta FUP-a.

Stanovnici BiH danima su bili u strahu zbog ubice koji se krio, zbog čega su podignute visoke mjere sigurnosti, a na terenu angažovane sve policijske snage.

Koliko je situacija bila ozbiljna Vlada KS je raspisala i nagradu u iznosu od 50.000 KM za informaciju koja će dovesti do hapšenja Edina Gačića. Gačić je inače višestruki ubica, a iz KPZ-a Bihać pušten je na slobodu još 2017. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime