Karton jaja iz Hrvatske izazvao haos na Fejsbuku: Kad vidite ROK TRAJANJA – nećete znati da li da PLAČETE ILI DA SE SMIJETE

0

BEOGRAD – Ukoliko se čuvaju na ispravnoj temperaturi i van domašaja sunca, jaja mogu da traju od 3 do 5 nedjelja. Ali, u Hrvatskoj izgleda ta pravila ne važe.

Na Fejsbuk grupi “Centar potrošača Srbije” prije nekoliko dana osvanula je slika kartona 10 svežih jaja iz susjedne Hrvatske. Na prvi pogled ništa nije sporno, ali kad malo bolje pogledate rok trajanja koji je obilježen, potpuno ćete se zbuniti.

 

I đaci prvaci znaju da mjesec februar ima 28 (ili 29 dana ako je godina prestupna). Ali to izgleda važi za svaku zemlju ove planete osim za Hrvatsku.

Ako vjerujemo ovom kartonu jaja, kojem rok ističe 31. februara, došlo je do velikih promjena u gregorijanskom kalendaru i računanju vremena uopšte.

Naravno, malo se šalimo, ova banalna greška proizvođača jaja ne može da nanese nikakvu štetu potrošaču, ali moramo priznati da nas je pošteno nasmijala.

Ipak, nije zgoreg da ponovimo pravila čuvanja jaja.

Kako nutricionisti kažu, jaja mogu da traju od 3 do 5 nedelja, ukoliko se čuvaju na ispravnoj temperaturi i van domašaja sunca.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime