IMAJU SAMO JEDNO DRUGO I GORAK ŽIVOT Majka i sin iz Mahovljana kod Banjaluke vode bitku sa bolestima i jedva preživljavaju

0

BANJALUKA – Četrdesetjednogodišnja Snježana Plavšić-Đurović, samohrana majke iz Mahovljana kod Banjaluke i njen devetogodišnji sin godinama vode bitke sa bolestima.

Život Snježane i njenog sina je preživljavanje i teška borba. Ova samohrana majka godinama se suočava sa teškim zdravstvenim problemima. I tu nije kraj. Njen sin boluje od rijetke bolesti koja je praćena brojnim komplikacijama, prenosi BN.

– Rođen je sa teškim oblikom tumora jetre, kakav je imao čovjek u Rumuniji i nije preživio. Moj dječak se sad izliječio ali mu treba puno da bi bio stabilan, puno ulaganja u njegovo zdravlje. Kada je moj dječak imao 4 godine ja sam oboljela, od karcinoma, treći stepen. Kad sam operisana, odstranjeni su mi svi hormoni, odstranjen mi je lijevi bubreg, dobila sam osteoporozu u poodmakloj fazi, otkazala mi je štitna žlijezda, imam galopirajuće okoštavanje zglobova, imam i začepljenje na krvnim sudovima, hroničnu upalu sinusa, tromb u nozi, preboljela sam emboliju pluća i sada se liječim pod sumnjom na cističnu fibrozu pluća – priča Snježana.

Snježana mora promijeniti dva autobusa da bi došla do Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci. Tako je godinama. Njen organizam to sve teže podnosi. Stanje joj je gore jer nema dovoljno novca za liječenje.

–   Dolazila sam u situaciju da kažem doktorima nemojte mi pisati lijek, jer ja nemam novac da kupim. Ima dvije-tri vrste lijekova koje i ne spominjem jer preko 100 maraka košta samo jedna kutija. Dobro bi mi došli, jer poslije odstanjivanja svih mojih hormona moj organizam, i kosti i organi i koža galopom propadaju i da bi se to zaustavilo ja moram da pijem određene vrste lijekova, za neke imam za neke nemam novac. Zato sam i stigla do ove situacije, nastavlja se jedna bolest na drugu, nijedna bolest se ne liječi do kraja jer nema dovoljno novca – ispričala je ova hrabra majka.

Prije 5 godina Snježana je ostala bez muža i od tad je preuzela brigu o sinu. Prethodno je izgubila prvo dijete. Žive u jednoiposobnoj prostoriji. Imaju samo jedno drugo i gorak život. Svaka pomoć ovoj hrabroj majci i njenom sinu je dobrodošla.

Za sve one koji budu u mogućnosti da pomognu, pomoć možete uplatiti na sljedeće žiro račune:

Nlb Razvojna banka Laktaši

Snježana (vitomir) Plavšić-Đurović

562-099-80876262-39

Devizni račun:

IBAN: BA395620998121033815

Snježana (vitomir) Plavšić-Đurović

Mahovljani

78250 Laktaši

SWIFT BIC: RAZBBA22

Kontakt telefon: 066 768 601

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime