Završeni izbori: Debakl opozicije, SNSD ubjedljiv

0

BANJALUKA – Završeni su prijevremeni izbori u Bosni i Hercegovini, a još sinoć su bili poznati novi načelnici i gradonačelnici.

Tako je u Doboju pobjedu proglasio Boris Jerinić, nezavisni kandidat, naspram kandidata SDS-a Nebojše Šajinovića, sa ubjedljivom razlikom od preko 18 hiljada glasova.

Ubjedljivo je bilo i u Trebinju gdje je mjesto gradonačelnika popunio SNSD-ov Mirko Ćurić sa osvojenih 70 odsto glasova, dok je Saša Borjan, kandidat koalicije “Trebinje zaslužuje bolje” osvojio 30 odsto.

Novi načelnik Drvara je Dušica Runić, kandidat SNSD-a, pobjedom na osnovu 100 odsto prebrojanih glasovao nad nezavisnim kandidatom Darkom Kajtazom.

Bez neizvjesnosti je bilo i u Ribniku gdje je Nebojša Karić, kandidat SNSD-a, u izbornoj trci dobio protivkandidata Nikolu Stojaković iz SP-a.

Na osnovu prebrojanih oko 90 odsto glasova sa redovnih biračkih mjesta na prijevremenim izbirima za načelnika opštine Bosansko Grahovo, kandidat SNSD-a Uroš Makić osvojio je 248 glasova, dok je nezavisni kandidat Milorad Gligić osvojio 348 glasova, podaci su Opštinskog odbora SNSD Bosansko Grahovo.

Budući načelnik u Bosanskom Petrovcu je Dejan Prošić, kandidat SNSD-a koji je osvojio 824 glasa ili 29 odsto.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime