“MESO POTPUNO ISPRAVNO” Rezultati kontrole gradske inspekcije dali POZITIVNE rezultate

0

BANJALUKA – Svi kontrolisani uzorci mesa iz uvoza, koji su protekle sedmice provjeravani u svim gradskim tržnim centrima, su potpuno ispravni, potvrđeno je u Odjeljenju za inspekcijske poslove.

Prema nalogu ovog odjeljenja, uvozno meso je analizirano u laboratorijama Instituta za javno zdravstvo i Instituta “Vaso Butozan”.

-Svi rezultati su negativni, što, drugim riječima, znači da je meso potpuno ispravno. Na određen način, ovo predstavlja potvrdu kvalitetnog inspekcijskog nadzora, od granice pa do prodajnog mjesta – rekao je načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman.

On je ukazao da je ova kontrola pokrenuta poslije medijskih natpisa o skandalu u Poljskoj, kad su prikazani video snimci o tome kako meso od oboljenih krava završava u preradi. Ponukani ovim slučajevima, gradska inspekcija naložila je dodatnu kontrolu u mesnicama šest tržnih centara na području Banjaluke.

-Bez obzira na to što je Kancelarija za vetrinarstvo BiH ranije potvrdila da nema mesa iz sporne poljske klaonice, htjeli smo da utvrdimo kakav je kavlitet mesa iz uvoza i da li je možda na neki drugi način, a ne redovnim uvozom, takvo meso dospjelo na naše tržište – naglasio je Kecman.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime