“PROVJERITE ŠTA SU UBRIZGALI ŠABANU” Njemačko tužilaštvo traži da se detaljno ispitaju sve okolnosti tragedije i tačan uzrok pjevačeve smrti

0

BEOGRAD – Zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić njemačko tužilaštvo je donijelo naredbu da se detaljno ispitaju sve okolnosti tragedije, kao i da se utvrdi tačan uzrok pjevačeve smrti.

Prema prvobitnom izvještaju ljekara pjevač je preminuo od posljedica pucanja srčane aorte, ali kako se ovakav nezgoda prema njemačkom zakonu tretira kao visok pravni slučaj, njemačke vlasti donijele su odluku da se svakom detljuposveti velika pažnja, jer s obzirom na to da je Šaban i kola izašao bez vidljivh povreda treba provjeriti detaljno uzork smrti.

– Tužilac je ovo mišljenje uvažio, ali mi nisu jasne neke stvari, pa je naložio da se obavezno uradi obdukcija kako bi sa sigurnošću mogli da utvrde zašto je nastupila smrt. Pominje se da je Šaban neposredno nakon dolaska ekipe hitne pomoći dobio injekciju za smirenje, kao i da je to moglo da izazove smrtnu reakciju, odnosno pucanje aorte. To, naravno, niko ne može da potvrdi, niti se to komentariše. Da ne bi bilo nedoumica i nejasnoća, tužilac je donio naredbu da se uradi obdukcija pomoću koje bi se utvrdilo šta je to ubrizgano Šabanu, kao i da li je to uticalo na smrtni ishod – kaže izvor “Kurira”.

O ovome je i Ivica Dačić pričao preksinoć na televiziji “Hepi”.

– Šaban je iz kola izašao bez povreda, na nogama, ali je u toj situaciji bio toliko loše da su morali da naprave neku intervenciju. Bio je loše, ali svjestan. Kada je došao u bolnicu, otvorili su ga i shvatili da je došlo do komplikacija usljed pucanja srčane aorte i nije došlo do operacije. Uradili su mu reanimaciju, ali mu nije bilo spasa. Tužilac želi da se do kraja utvrdi šta se desilo da ne bi bilo različitih priča. On je, navodno, dobio neka sredstva za smirenje ili uspavljivanje, to bi se još moglo istražiti, ali zašto čekati četvrtak? Ovde je riječ o smrti dvojice ljudi. Tu nije bilo svjedoka, vozač, Šaban i njegov kum bili su jedini tu i odvedeni su u tri različite bolnice. Zašto tijelo tek može da se vidi u četvrtak? Tijelo je pod nadležnošću tužioca. Ja sam pitao Vučića i on je dao odobrenje da avion Vlade Srbije preveze tijelo poslije svih peripetija do Beograda – rekao je Dačić.

(Blic)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime