Vlade Republike Srpske i Srbije održaće zajedničku sjednicu u Beogradu

0

BANJALUKA – Zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije biće održana 28. februara u Beogradu.

Iz Vlade Republike Srpske su istakli da dvije strane još usaglašavaju teme koje će se naći na dnevnom redu, ali da će sigurno biti razmotren napredak u realizaciji zajedničkih projekata i mogućnosti za otpočinjanje novih u raznim oblastima.

“I ovaj put će sigurno dominantne teme biti iz oblasti energetike, saobraćaja i prosvjete. RS i Srbija su već dugo u pregovorima o zajedničkoj izgradnji hidroelektrana na Drini i ti projekti su sada došli do faze realizacije, a jedan od najvećih projekata u oblasti saobraćaja je izgradnja auto-puta od Bijeljine do Beograda”, rekli su u Vladi RS.

U Vladi RS su istakli da Generalni sekretarijat i ministarstva usaglašavaju prijedloge koje će delegirati za dnevni red zajedničke sjednice.

“Još je rano da konkretnije govorimo o dnevnom redu jer potom slijedi usaglašavanje i sa Vladom Srbije. Ministarstva u dvije vlade takođe obavljaju konsultacije u vezi sa pitanjima koja će predložiti da se nađu na dnevnom redu zajedničke sjednice”, naglasili su u Vladi RS.

Ministar finansija Republike RS Zora Vidović izjavila je Srni da sa Srbijom imaju saradnju na dnevnom nivou i da sa Ministarstvom finansija Srbije konstantno usklađuju propise iz resora za koji su nadležni.

“Razmijenićemo mišljenja o problemima koji nas opterećuju kao što je siva ekonomija i preuzimaćemo njihova dobra rješenja. Sigurno nas očekuje širok spektar razgovora, a dio će biti posvećen i zajedničkim investicijama Srpske i Srbije, pogotovo u energetici”, kaže Vidović.

Ona je dodala da je veoma važno pitanje i trgovinska razmjena sa Srbijom.

“To je stalna tema za razgovor i uvijek pravimo uslove da razmjena bude što veća jer nam je Srbija najvažniji spoljnotrgovinski partner”, istakla je Vidović.

Posljednja zajednička sjednica vlada RS i Srbije održana je u avgustu prošle godine u Trebinju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime