Hapšenje u Modriči: Na prevaru tražili dopune, pribavili oko 83.000

0

MODRIČA – Siniša Pejić i Benjamin Šabić, obojica iz Modriče, uhapšeni su u tom gradu zbog kompjuterske prevare kojom su, koliko je dosad otkriveno, nezakonito pribavili oko 83.000 KM.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, navodeći inicijale, njih sumnjiče da su od marta 2016. godine do hapšenja koristili oko 300 telefonskih brojeva i više lažnih profila kreiranih na društvenoj mreži Facebook te se slanjem SMS poruka i poruka putem Messangera lažno predstavljali kao lica poznata oštećenim. Od njih su tražili uplatu dopuna na SIM kartice od dvije do 50 KM.

Dodali su da su osumnjičeni nakon uplata taj novac koristili kako bi uplatili online klađenje u sportskoj kladionici, a ovim krivičnim djelom pričinjena je materijalna šteta u do sada utvrđenom iznosu od oko 83.000 KM.

“Po naredbi Osnovnog suda u Modriči izvršeni su pretresi lokacija koje koriste privedena lica i tom prilikom su pronađena i oduzeta sredstva izvršenja krivičnog djela: 12 mobilnih telefona, veći broj nosača SIM kartica i SIM kartica operatera ‘M:tel’, ‘Haloo’ i MTS i drugi predmeti koji potiču od izvršenja krivičnog djela”, naveli su iz MUP-a RS.

Takođe, pozvali su građane koji su imali slične situacije da to prijave u najbližu policijsku stanicu.

“Uzimajući u obzir da se pretpostavlja da ovoj istrazi postoji još veći broj oštećenih lica, jako je značajno da se i drugi građani koji su imali ovo iskustvo obrate policiji”, navode u MUP-u RS.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime