„POSLIJE TEBE ŽIVOT NE POSTOJI“ Zorica Brunclik jecala na komemoraciji tragično nastradalog kuma Šabana

0

BEOGRAD – Zorica Brunclik prva je održala govor na komemoraciji u čast svog kuma tragično nastradolog pjevača Šabana Šaulića.

Brunclik je kroz suze, jedva uspjevala da priča. Ona se jecajući prisjetila svog dugogodišnjeg prijateljstva sa Šaulićem.

– Dragi moji kume, moji prijatelju i moji kolego. Kada je u nedjelju odjeknula kao bomba vijest više ništa nije bilo isto. Zavlada je nevjerica, naši ljudi tuguju u cijelom svijetu, tuguje region, Srbija. Porodica je neutješna, prijatelji i kumovi. A kada kažem kumovi, prije nego što bilo šta kažem, razmišljam zašto si se ti kume odlučio za mene kada si bio tih i smiren, a ja sve suprotno bila. Moji kume toliko toga smo prošli zajedno za četrdeset godina, rođenje djece, slave, svadbe, svaki tvoj i moj uspjeh smo podelili sa porodicama. Ali smo dijelili tugu kada smo ispraćali roditelje na vječni počinak, ti i tvoja porodica ste bili uz mene. Kao što je moja prodica bila uz vas. Bili smo uspješni kume kao duet i pojedinačno, ostaće naše pjesme za sva vrmena. S kim ću sada da ih pjeva kada smo najčešće pjevali zajedno? I kada neko kaže Šabane i Zorice da otpjevamo,a ti kažeš. Hajde kumo iz našeg širokog reperoara da pjevamo. Ljutio si se što na slavi nije bilo muzike, a ja sam bila srećna jer smo mogli da pričamo, i pričali smo. Poslije tebe život ne postoji, a ti si bio i ostao moj pjevač, za sva poklonjena u svijetu. Putuj sa anđelima kume i neka ti je vječna slava – rekla je jecajući pjevačica.

Komemoracija tragično stradalom pjevaču narodne muzike počela je u 11 sati u Skupštini grada Beograda, piše Blic.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime