Višković: Srpska neće otvarati nova predstavništva u svijetu, ali hoće kancelarije

0

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković ocijenio je danas da se moraju jačati ekonomske veze sa zemljama u kojima RS ima svoja predstavništva, za čiji rad će u ovoj godini iz budžeta biti izdvojeno 4.700.000 KM.

Kaže da je to bio fokus i ranije, ali se privredni odnosi i ekonomska saradnja moraju poboljšati, s ciljem privlačenja stranih investicija u RS, prenosi Fena.

Nakon sasatnka sa šefovima većine predstavništava RS u svijetu, Višković je istakao na konferenciji za novinare da su ta predstavništva institucionalni dio predstavljanja RS obavljala na dobar način, a da sada se moraju intenzivirati ekonomske aktivnosti.

Višković je stava da je dobro da predstavništva u zemljama u kojima postoje budu servis građanima, ali naglašava da bi bio zadovoljniji da se ti ljudi zadrže u RS.

Tvrdi da dosadašnje ulaganje u rad predstavništava RS u svijetu nije uzalud bačen novac poreskih obveznika.

U ovoj godini najviše novca biće raspoređeno za Predstavništvo u Ruskoj Federaciji – 920.000 KM, a potom Predstavništvu u Srbiji – 740.000 KM.

Predstavništvu u Austriji biće raspoređeno 620.000 KM, Belgiji 610.000 KM, te SAD 600.000 KM. Za rad Predstavništva u Nemačkoj biće izdvojeno 380.000 KM, Grčkoj 320.000 KM, te Izraelu 300.000 KM.

Srpska zasad neće otvarati nova predstavništva, ali se razmišlja u otvaranju novih kancelarija u još nekim gradovima zemalja u kojima već ima predstavništva, poput Austrije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime