“VRBNIČKI SRBI, ZAPALIĆEMO VAM GRAD” Pijani policajci napravili haos na slavlju i TUKLI MJEŠTANE

0

VRBNIK – U Vrbniku na ostvru Krku došlo je do incidenta kada je policajac na zabavi tokom karnevala udario mještanina po glavi staklenom časom, a poslije incidenta njegove kolege zaprijetile riječima: “Vrbnički Srbi, zapalićemo vam grad”.

Policija je potvrdila da se incident dogodio u noći s petka na subotu u Vrbniku, a pokrenuta je i istraga, prenosi Index.

– Prema zasad prikupljenim saznanjima, na javnom okupljanju ”Maškare 2019 Vrbnik” došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovao veći broj osoba, među kojima je bio i policijski službenik Policijske stanice Krk, u to vrijeme van službe – navodi u saopštenju policija.

Lakše tjelesne povrede su tom prilikom zadobili 28-godišnji hrvatski državljanin i 28-godišnji policijski službenik, dodaje se u saopštenju.

Jedan od mještana koji je i svjedok incidenta, rekao je da na karnevalu nikada prije nije zabilježen nijedan incident, a da sad, zbog istrage u vezi s incidentom koji je, kako tvrdi, izazvala policija, mladi Vrbnika ne mogu da organizuju “završnicu mesopusta kako je bio običaj u Vrbniku”.

On je ispričao i da su u jednom trenutku došla četvorica policajaca, koji su pili i značkama mamili djevojke, a onda je jedan od njih, ničim izazvan, razbio čašu o glavu osobe koja je pila za šankom.

– U tom trenutku jedan dio publike uspijeva da otjera nasilne policijske službenike iz prostora zabave i iz Vrbnika, dok ti službenici: Vrbnički Srbi, doći ćemo i zapalićemo vam grad! – ispričao je očevidac za Novi list.

Epilog ovog obračuna je sedam šavova na glavi nedužnog mladića i oteklina na oku njegovog prijatelja koji je htio da mu pomogne pokušavajući da ga odbrani, dodao je on.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime