OPREZ PRI ZAPOŠLJAVAJU U SLOVAČKOJ Radnici iz BiH se upozoravaju na prevare

0

BANJALUKA – Agencija za rad i zapošljavanje BiH je informisana od strane bh. radnika u Slovačkoj Republici da su se ponovo pojavili slučajevi prevara prilikom zapošljavanja radnika iz BiH, saopštili su iz Agencija za rad i zapošljavanje BiH.

– S obzirom na to da BiH nema zaključen sporazum o zapošljavanju sa Slovačkom Republikom, upozoravam radnike iz BiH da budu posebno oprezni prilikom zapošljavanja u ovoj državi, posebno imajući u vidu da su se i prošle godine naši radnici žalili na prevare u zapošljavanju u ovoj državi – poručio je direktor ARZ Muamer Bandić.

Naglasio je da je prilikom odlaska na rad u inostranstvo, bez obzira da li postoji sporazum o zapošljavanju ili ne, najvažnije kontaktirati ovu agenciju.

– Kod nas radnici mogu provjeriti uslove zapošljavanja u određenoj državi. Podsjećam da smo mi članica Svjetske asocijacije javnih službi zapošljavanja (WAPES) te da imamo mehanizme da provjerimo uslove rada u većini država svijeta. Zbog toga je bitno da se građani prvo obrate nama prilikom zapošljavanja u inostranstvu, a ne kada se problem dogodi – rekao je Bandić.

Podsjetio je da je početkom prošle godine bilo desetak pritužbi na prevare prilikom zapošljavanja u Slovačkoj Republici.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime