Uhapšeni carinici predati Tužilaštvu BiH, oduzet i novac

0

BANJALUKA – Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu , su u okviru  predmeta kodnog naziva „Brend“ juče izvršili pretrese lica, stambenih i poslovnih objekata, službenih prostorija Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i pokretnih stvari koje koristi 11 osumnjičenih lica, službenika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, na ukupno 22 lokacije na području Banjaluke, Novog Travnika, Orašja, Bužima, Brčkog, Broda, Odžaka te graničnih prelaza Gradiška, Orašje i Šamac, navodi SIPA u saopštenju.

Tokom pretresa privremeno su oduzeti mobilni telefoni i SIM kartice, laptop, novac u ukupnom iznosu od 13.550 evra, 3.400 KM i 200,00 KN, potvrde o naplati indirektnih poreza za robu prijavljenu usmenim putem (CPD blokovi), interne evidencije i uređaji za pohranu memorije.

Nakon izvršenih pretresa lica i objekata slobode je lišeno 11 osumnjičenih lica koja su dovedena u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje su ispitana u svojstvu osumnjičenih, te su dana 27.02.2019. godine predata u nadležnost pustupajućem tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti su provodene pod nadzorom Tužilaštva BiH i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime