BANJALUKA DOMAĆIN EVROLIGE Elita ponovo stiže u dvoranu “Borik”

0

BANJALUKA – Grad Banjaluka biće domaćin Košarkaškog turnira Evrolige dva koji će se u Sportskoj dvorani Borik održati od 7. do 10. marta, a učešće na ovom turniru, pored domaćina, uzeće KKI Vrbas, Onli Frends Amsterdam, Beit Halohem iz Tel Aviva, Lenon iz francuske i turski klub Jalova spor

-Sve je spremno za ovaj turnir čiji je pokrovitelj predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović kojoj se zahvaljujemo na podršci. Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke je predsjednik Organizacionih odbora, a on je najavio da će primiti sve delegacije. U Banjaluku će doputovati  oko 100 ljudi iz devet zemalja. Želim da se zahvalim dvorani Borik koja je ispunila sve uslove. Malo su problem finasije, ali se nadam da ćemo i te probleme riješiti – rekao je predsjednik KKI Vrbas Banjaluka Marinko Umičević.

Kapiten Vrbasa Igor Ignjatović istakao je da je ovo najkvalitetnije takmičenje u kojem će banjalučki klub učestvovati.

-Ovo je evroliga dva, svojim zaslugama i trudom smo zaslužili mjesto među najboljima. U čitavom sistemu ima 36 klubova, 3058 klubova takmiči se u Evropi, a mi smo na 32. mjestu. Nama je čast da prvi put ugostimo ove ekipe, koje nismo nikada ugostiti ovdje. Dolaze nam zaista kvalitetni, Lanon igra prvu ligu Francuske. Onli frends iz Holandije je ozbiljan, Izraelci su izuzetno bogati. Ovo je komplikovana organizacija ali mi smo 99 posto stvari završili i cijela Evropa već zna da se ovaj turnir održava kod nas. Jedna grupa se igra u Banjaluci, jedna u Italiji, a prvoplasirani timović će razigravati za pobjednika – objasnio je Ignjatović.

Biljana Nedić, članica KKI Vrbas podjetila je da će već ovog vikenda tim igrati u Beogradu na turniru regionalne lige što će biti dobra uvertira za predstojeće takmičenje.

-Već u subotu igramo utakmice koje će nam biti uvertira za evroligu koja nas uskoro očekuje. Ekipa je spremna, vlada dobro raspoloženje. Kada imamo dobru energiju onda se možemo se nadati dobrim rezutatima. Možda ni mi nismo svesni šta smo učinili i napravili. Želim još jednom da naglasim koliko je važno da imamo dvorane koje su nama pristupačne jer kada smo učestvovali u evroligi 3 i došli u finale dvorane u evrope nisu bile ni blizu našoj. Posebno sam motivasana za evroligu jer prošlu nisam igrala – rekla je Nedićeva.

Raspored utakmica KKI Vrbas

8.3.

11:15 – Vrbas Banjaluka – Onli frends Amsterdam

11:55 – Beit-Halochem Tel Aviv

9.3.

11:15 – Lenon Pariz – Vrbas Banjaluka

18:00 – Vrbas Banjaluka – Jalova

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime