Izetbegović: Izglednija koalicija SDA sa SBB-om nego sa DF-om

0

SARAJEVO – Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je kako je izglednija koalicija SDA sa SBB-om nego sa DF-om.

On je rekao kako vjeruje da vlasti imaju šanse da postignu rokove kao i u prošlom mandatu, odnosno da koalicija bude definisana do 31. marta ove godine. Na pitanje o koaliciji, Izetbegović je kazao kako za sada ne vidi spremnost DF-a da uđe u vlast.

“Tako da preuranjeno je spekulisati s time. Mi smo već u oktobru pozvali na široku koaliciju, ali se bojim da ona nije realna. Koliko vidim realnije je da će se nastaviti ono što imamo sada. Otprilike ova koalicija koju imamo sada sa SBB-om. Tu su i A-SDA i PDA”; rekao je Izetbegović.

Što se tiče nefunkcionisanja vlasti, on je rekao kako te stvari treba prevazići i da se aktivacija MAP-a treba tretirati kao tehnička stvar, a ne da se likuje kako je neko uspio u nečemu.

“Moramo se pridržavati ustava i zakona i krenuti u tom smjeru. Nadam se da će to prihvatiti svi u ovoj zemlji. Poštivanjem vladavine zakona sve smo riješili”, rekao je Izetbegović.

Izetbegović se zahvalio svim kolegama koje su ga danas izglasali za predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH dodajući kako je i današnje glasanje jedna vrsta poruke. Inače, za izbor Izetbegovića, Dragana Čovića i Nikole Špirića nisu glasali Zlatko Miletić (DF) i Mladen Bosić (SDS). Oni su prilikom glasanja bili suzdržani.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime