“NEK’ CRKNU MAMINE MAZE” Učiteljica odvela djecu na rekreativnu nastavu pa statusom na Fejsbuku ZGROZILA SVE

0

TOPOLA – Vesna Stevanović, učiteljica Osnovne škole “Karađorđe” u Topoli, koja trenutno boravi sa učenicima drugog razreda na rekreativnoj nastavi u Vrnjačkoj Banji, objavila je na svom Fejsbuk profilu fotografiju mališana uz skandaloznu poruku upućenu djeci koja nisu pošla s njom: “Nek’ crknu mamine maze koje bez razloga nisu sa nama!”

Stevanovićeva je nakon nekoliko komentara uznemirenih roditelja, ali i poziva direktora škole Ivice Milivojevića, spornu poruku obrisala. Marijana Jevtić Simić, majka djeteta kome je Stevanovićeva učiteljica, kaže za Kurir da je i više nego skandalozno to što je napisala.

– Kako da me ne uvrijedi ta poruka? Zaista je preko svake mjere to što je napisala! Ne znam da li je ostalim roditeljima u redu da učiteljica poručuje drugarima koji su ostali da “crknu”. Pritom to uopšte nisu “mamine maze”, a možda neko nije imao novca da pošalje dijete na rekreativnu – priča ova majka.

Ona dodaje da njeno dijete i još petoro mališana nije otišlo prethodnog vikenda na ovo putovanje u Vrnjačku Banju.

Marijana kaže da je Stevanovićeva sliku objavila u ponedjeljak, a da ju je učiteljica nakon pitanja i komentara “Ko da crkne” na ovoj mreži blokirala.

– Ići ću u školu da vidim šta će da preduzmu, a tražiću i premještaj djeteta u drugo odjeljenje. Ne pada mi na pamet više da trpim ove stresove. Zaista mislim da nije adekvatno da se tako ponaša – uznemireno je ispričala ova majka za Kurir.

Direktor škole, Ivica Milivojević potvrdio je za “Blic” da je Vesna Stevanović objavila ovu rečenicu na Fejsbuku. Kako kaže, nije lično vidio, ali kolege su mu prenijele, a škola je već pokrenula proceduru, iako je učiteljica i dalje u Vrnjačkoj Banji.

– Pogriješila je što je to napisala, ali mislim da nije tako mislila, nego se nespretno izrazila – smatra direktor.

On osporava da je Stevanović problematična učiteljica, kao i navode Marijane Jevtić Stimić u Kuriru.

– Ta majka je dolazila jednom i to je bio neki manji problem, da ne može da ostvari komunikaciju sa učiteljicom. Čak je i sama majka rekla da je zadovoljna kako se riješilo, a psiholog ima zapisano da su obavili razgovor, nije istina da škola nije ništa preduzela. To je samo jedna majka, a jutros je bilo 16 roditelja koji se ne slažu sa njenom izjavom – tvrdi direktor ove škole.

Milivojević u odbranu učiteljice kaže da je dijete pomenute majke odličan učenik, “te da se učiteljica zaista okomila na tog učenika, dijete bi imalo gori uspjeh”.

On navodi i da je već 13 godina direktor te škole, a da je kao predavač sa Stevanovićkom godinama dijelio učionicu.

Pokrenut disciplinski postupak

Što se konkretnih poteza tiče, direktor Milivojević je rekao da je disciplinski postupak protiv Vesne Stevanović pokrenut, te da se čeka njen povratak u nedjelju, kada će i ona dati izjavu, a do tada su u telefonskoj komunikaciji.

Direktor je rekao i kako na ekskurziiju nisu otišla i neka djeca koja su se ranje prijavila za putovanje, i to zbog virusa gripa koji je vladao, i da iz Stevanovićkinog odjeljenja nije otputovalo ukupno devetoro djece.

Prijete joj otkaz i novčana kazna

Iz Ministarstva prosvjete poručuju da oni neće reagovati, s obzirom na to da je u nadležnosti direktora da pokreće disciplinske postupke u slučajevima povrede radne obaveze.

– Imajući u vidu da postoji sumnja da je ovjde učinjena povreda zabrane iz člana 110 Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanaj (diskriminacija), direktor je dužan da pokrene disciplinski postupak. Na osnovu člana 166 pomenutog zakona, mjera za povredu zabrane iz člana 110 je novčana kazna, udaljenje s posla i prestanak radnog odnosa – poručuju iz ministarstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime