FUDBAL U TREĆEM PLANU Derbi nasilja i agresije

0

BEOGRAD – Umjesto spektakla, golova, dobre igre i lijepog ponašanja, 159. “vječiti derbi” donio je, nažalost, sve suprotno od toga.

Crvena zvezda i Partizan odigrali su 1:1, utakmica za zaborav, ali i da u Srbiji stave prst na čelo i dobro se zamisle i zapitaju gdje ide najveći klupski fudbal.

Derbi grca u nasilju i agresiji, i na terenu među igračima, ali i na klupama, tamo gdje sjede ili stoje njihovi treneri – pedagozi.

Ako je na terenu katastrofa od igre, onda ne treba da bude i takvo ponašanje igrača, a akteri u crveno-bijelim i crno-bijelim dresovima su bili sve, samo ne sportsmeni i rivali.

U jednom od incidenata čak je i trener Partizana Zoran Mirković, u gužvi, “iskoristio priliku” da udari u glavu svog kolegu Milana Kosanovića, inače pomoćnog trenera Vladana Milojevića.

Niti kolegijalno, niti drugarski, niti sportski od bivšeg reprezentativca, ma šta da se dogodilo u tom, 87. minutu derbija.

A, na tribinama “20 frakcija”, huligana, podijeljenih po sektorima, taman da se svijet smije i gleda tužnu sliku s “Marakane”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime