NOVE TURBULENCIJE U DNS-u: NEMA DELEGATA IZ BANJALUKE, PA HERCEGOVCI DANAS DIŽU RUKU ZA RADOVIĆA

0

BANJA LUKA – Lakrdija oko izborne skupštine DNS-a u Banjaluci, koja će biti održana danas, izbacila je na površinu sve elemente haosa u kom se ta stranka nalazi, kako u Banjaluci, tako i na nivou Republike Srpske.

Naš izvor u vrhu DNS-a potvrdio je da je juče popodne Milan Radović donio odluku da se skupština ne održi, nakon što je samo 58 ”delegata”, od kojih je većina radnika restorana ”Stara Ada”, koja je u Radovićevom vlasništvu, te građevinske firme ”Aragosta”, potvrdilo učešće.

”Međutim Radovićevu inicijativu odbio je Marko Pavić, uz jasan stav da će raspustiti banjalučko povjereništvo DNS-a, ukoliko izborna skupština danas ne bude održana”, kaže isti izvor.

On podsjeća da je banjalučko povjereništvo već  napustio šef tog tijela profesor Stanko Stanić, nakon što se uvjerio da u najvećem gradu Srpske DNS-a doslovno nema, a da se kao stranački šerifi predstavljaju Milan Radović i Vedran Jarić, koji nema ni člansku kartu DNS-a.

”Ekipa oko Radovića i Jarića u Banjaluci nije u prethodna tri mjeseca uspjela da oformi nijedan mjesni odbor stranke, jer je gotovo 98 ostro bivših članova banjalučkog DNS-a pristupilo DEMOSU”, dodaje on.

Prema njegovim riječima, lakrdiju oko banjalučkog DNS-a upotpunio je navodni izbor rukovodstva žena Gradskog odbora na kojoj su sa banjalučkih ulica pokupljeni muškarci izabrali prvu damu banjalučkog ogranka te stranke.

”U procjepu između nedostatka članstva i ultimatima Marka Pavića, Radović je odlučio da skupština ipak bude održana, a da joj kvorum obezbijede članovi DNS-a iz još uvijek postojećih odbora sa područja banjalučke i prijedorske regije. Međutim, tek nakon utvrđivanja broja ”delegata”, koji bi iz pomenute dvije regije trebali prisustvovati izbornoj skupštini banjalučkog DNS-a, utvrđeno je da ni taj broj nije dovoljan da se popuni sala Banskog dvora u  Banjaluci, pa je Radović odlučio da pozove  preostale članove DNS-a iz ostalih regija, pa čak i iz Hercegovine”, kaže naš izvor u vrhu DNS-a.

On naglašava da je Radović, kako bi bio siguran da ga ”delegati” iz Hercegovine neće iznevjeriti, tražio od njih da u Banjaluku dođu sinoć i da sa sobom povedu supruge i ostale članove užih porodica, a večera i smeštaj za njih obezbjeđeni su u restoranu ”Stara Ada”.

Hercegovci Bojan Šapurić i Slavko Dangubić uz besplatnu večeru u Staroj Adi, danas dižu ruku za Radovića

”Međutim, od 12 obećanih ‘delegata’ iz Hercegovine, danas će ruku za izbor Milana Radovića za šefa banjalučkog DNS-a podići samo njih četvoro. Radi se o Bojanu Šapuriću iz Trebinja, njegovoj suprugi Bojani, te o Slavku Dangubiću iz Bileće i jednoj ženi, koju je doveo sa sobom”, kaže naš izvor.

On dodaje da je dodatnu zabunu u ono malo Paviću lojalnih članova u banjalučkoj regiji unio nedavni izbor Željka Dubravca iz Čelinca, inače Radovićevog favorita,  za predsjednika Regionalnog odbora DNS Banja Luka.

”Ljudima nije jasno kako se mogao formirati Regionalni odbor, a  da pritom ni opštinski odbori DNS-a u banjalučkoj regiji nisu formirani, dakle ne postoje”, napominje naš izvor u vrhu DNS-a.

(vijesti)

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime