ŠOK U DOMU ZDRAVLJA Vozač direktora TUKAO I DAVIO pomoćnika direktora, a razlog je BIZARAN

0

NOVI SAD – Vozač direktora Doma zdravlja u Novom Sadu Branislav Mandić tukao je i davio preksinoć u Novom Sadu Nebojšu Dragića, pomoćnika direktora za pravne poslove te zdravstvene ustanove, nakon čega je intervenisala i policija.

Kako saznaje “Blic“, incident se odigrao u sportskoj sali Osnovne škole “Sonja Marinković” u novosadskom naselju Grbavica, poslije rekreativnog fudbala, na koji zaposleni te zdravstvene ustanove redovno idu. Nebojši Dragiću su poslije napada u novosadskom Urgentnom centru konstatovane lake tjelesne povrede, podlivi na vratu od davljenja i ogrebotine po tijelu od udaraca.

Zaposleni kivni na direktora zbog povlastica koje je dao svom vozaču

– Branislav Mandić i Nebojša Dragić igrali su u istom timu za vrijeme fudbala, a potukli su se nakon utakmice, jer je pomoćnik direktora Doma zdravlja nazvao Mandića šoferom. Inače, kod nas u Domu zdravlja to je nepopularan naziv za vozača, jer naš direktor Veselin Bojat tvrdi da Mandić nije vozač nego funkcioner, pošto je i šef svim vozačima Doma zdravlja – pričaju očevici i zaposleni u Domu zdravlja “Novi Sad”.

Kako saznaje Blic, pretučeni pomoćnik direktora Doma zdravlja juče nije došao na posao. Iako svi u toj zdravstvenoj ustanovi pričaju o nesvakidašnjem incidentu, direktor Bojat se pravi kao da se ništa nije dogodilo.

– On se šeta i ide i dijeli osmomartovske ruže ženama u Domu zdravlja kao da mu nije napadnut jedan od najbližih saradnika – tvrde sagovornici “Blica” upućeni u situaciju u Domu zdravlja.

Ta ravnodušnost je još više razbjesnila zaposlene jer su je protumačili kao odobravanje bahatog ponašanja njegovog vozača. Branislav Mandić je, inače, trn u oku svim zaposlenima, zato što kod direktora Veselina Bojata uživa poseban tretman.

– Osim što koristi službeni automobil 24 sata dnevno, i na kamerama se vidi da vozilo nijednom nije prenoćilo u garaži Doma zdravlja, Mandić na ime putnih troškova godišnje ubira i 250.000 dinara, jer mu je prebivalište i dalje u Savinom Selu, a on živi na Detelinari, udaljenoj pet kilometara od Doma zdravlja – pričaju naši sagovornici.

Sa svim beneficijama, direktorov vozač tako ima veće mjesečne prihode nego ljekari u Domu zdravlja, pa nije ni čudo što su zaposleni gnjevni na takav tretman vozača od strane direktora Bojata.

Veselin Bojat je inače kadar SPS i potpredsjednik Gradskog odbora SPS u Novom Sadu, a na čelu Doma zdravlja “Novi Sad” je tri godine.

Očekuje se da policija zbog incidenta sasluša svih deset očevidaca u narednim danima. Zanimljivo je da Mandić do sada nije dao izjavu policiji.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime