SRBIN BIO U SRUŠENOM AVIONU Državljanin Srbije zaposlen u Ujedinjenim nacijama među 157 žrtava u Etiopiji

0

BEOGRAD – Srpski državljanin Đorđe Vdović (54), jedan je od 157 poginulih ljudi u avionu kompanije “Etiopijen erlajns”, koji se danas srušio neposredno po poletanju sa aerodroma u Adisa Abebi, nezvanično saznaje “Blic”.

Vdovićeva sestra potvrdila je da se on nalazio u srušenom avionu. Srpski državljanin bio je zaposlen u Svetskom programu za hranu pri Ujedinjenim nacijama. Vdović je pored srpskog pasoša uz sebe imao i službenu putnu ispravu UN.

Kako za “Blic” kaže Ljiljana Vdović, sestra muškarca za kojeg se sumnja da je nastradao u padu aviona, još uvek nemaju informacije o tome da li je na kobnom letu on bio.

– Potvrđeno je da je bio jedan Srbin, ali nije potvrđeno njegovo ime. Nisu izdali imena. Još uvek ništa ne znamo. Postoji sumnja da je bio moj brat, ali o tome nemamo nikakve potvrde. Nadam se da nije on – rekla je kratko za “Blic” Ljiljana Vdović i dodala da je njen brat trebalo da otputuje za Najrobi na poslovni sastanak.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo je danas da je medju stradalima u avionskoj nesreći Etiopijan erlajnsa bio i jedan državljanin Srbije i izrazilo saučešće porodicama nastradalih.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je telegram saučešća ministru inostranih poslova Etiopije Vorkneu Gebejehu (Workneh Gebeyehu):

– Sa velikom tugom i nevericom primili smo vest o teškoj avionskoj nesreći u Vašoj zemlji. Dozvolite mi da Vam u ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje lično ime prenesem izraze najiskrenijeg saučešća zbog gubitka nevinih života, medju kojima je i državljanin moje zemlje – naveo je Dačić u telegramu.

– Teško je naći reči utehe za ljude koji su izgubili svoje najmilije. Molim Vas da porodicama i prijateljima poginulih, kao i gradjanima Etiopije, prenesete iskreno saosećanje gradjana Srbije – navodi se u telegramu saučešća ministra Dačića.

Etiopijski mediji su javili da niko od 149 putnika i osam članova posade nije preživeo pad aviona koji je bio na letu od Adis Abebe do Najrobija.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime