PROVOKACIJA Crnogorski ministar podržao Prištinu: Dijalog da se završi SRPSKIM PRIZNAVANJEM KOSOVA

0

PODGORICA – Okončanje dijaloga između Kosova i Srbije, koliko god taj put bio dug, mora se završiti priznavanjem Kosova od strane Srbije, ocijenio je ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović.

On je dodao da Crna Gora ima izvjesnu zabrinutost oko mogućeg rješenja baziranog na razmjeni teritorija, ali da će prihvatiti svaki dogovor jer, kako je rekao, “što je dobro za susjede dobro je i za Crnu Goru”.

Ministar Darmanović je, tokom zvanične posjete Prištini, potpisao sa svojim kolegom Bedžetom Pacolijem sporazum koji se odnosi na saradnju u kontekstu evroatlanstkih integracija.

– Crna Gora je mala država koja želi mir u regionu i ne odgovoaraju joj krize, čak i kada se ne odnose na nas. Želimo našim susjedima dobro jer neće ni nama biti dobro ako nije našim susjedima. Zato želimo da Srbija i Kosovo svoje odnose riješe na najbolji mogući način – rekao je Darmanović, prenosi RTK.

On je dodao da je normalno da se kraj toga puta, koji je vjerovatno dug, podrazumijeva da se mora završiti priznanjem Kosova od strane Srbije.

– Šta će biti u međuvremenu i koja će rješenja dovesti do rješenja problema između Srbije i Kosova, ne možemo da vidimo sasvim – rekao je Darmanović, podsjećajući da se rješenje dijaloga povremeno zasniva na teritorijalnim korekcijama.

Darmanović i Pacoli ocijenili su da su odnosi između Kosova i Crne Gore dobri, da nema nerješenih pitanja, i da treba poboljšati saradnju u oblasti ekonomije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime