Sjednica Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu

0

BANJALUKA – Članovi nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu u periodu od 1991. do 1995. godine danas bi trebalo da na konstitutivnoj sjednici u Banjaluci analiziraju formativne dokumente i dogovore metodologiju rada, saznaje Srna.

Formativna dokumenta su jedna od najvažnijih koraka u formiranju ove komisije s obzirom na to da je ona nezavisna i da njeni članovi sami usvajaju sve svoje dokumente.

Кonstitutivna sjednica nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu u periodu od 1991. do 1995. godine održava se u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Izjave za novinare nisu predviđene, dok članovi Кomisije ne zaduže predstavnika koji će ubuduće izvještavati javnost o rezultatima njihovog rada.

Vlada Republike Srpske imenovala je 7. februara članove dvije međunarodne i nezavisne komisije – za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine i stradanja svih naroda u i oko Srebrenice od 1992. do 1995. godine.

Predsjedavajući Кomisije za Sarajevo je stručnjak iz Izraela Rafel Izraeli, profesor na Jevrejskom univerzitetu i ekspert iz oblasti istorije radikalnog islamizma.

Članovi Кomisije za Sarajevo, osim Izraelija, su Volter Manošek, Darko Tanasković, Lavrens Armand Frenč, Đuzepe Zakarija, Viktor Bezručenko i Patrik Bario.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime