NAPAD U GARAŽI Za pokušaj ubistva žene u Banjaluci osuđen na 5 godina

0

BANJALUKA – Slobodan Marković (57) osuđen je danas u Okružnom sudu u Banjaluci na 5 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Biljane Keserović 5. decembra 2016.

Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavala sudija Snježana Kudrić.

Slobodan Marković je bivši direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske. On je u septembru 2017. bio osuđen na 5 godina zatvora zbog ovog slučaja, ali je u maju 2018. Vrhovni sud taj predmet vratio na novo suđenje.

Prema presudi, on je Keserovićevu napao u podzemnoj garaži u banjalučkoj ulici Svetozara Markovića. Napad je isplanirao, pa je pod točak od “pežoa 308” Keserovićeve postavio komad drveta kako ne bi mogla pokrenuti vozilo.

Kada je sišla u garažu ona je bezuspješno pokušavala da krene, izašla je i sagnula se pored vozila da vidi u čemu je problem.

Tada ju je Marković iznenada napao i udario u glavu drvenom palicom dugom 73 centimetra, koja je bila obložena najlonom. Od udarca je nesrećna žena pala na beton, a Marković je nastavio da je tuče.

Udarao ju je po glavi i cijelom tijelu, a nakon nekoliko udaraca ju je podigao i pokušao da ugura u vozilo, ali nije uspio jer se ona opirala i ponovo pala na beton. Nasilnik joj  je tad  stao nogom za vrat i nastavio da je tuče klečeći na njoj.

Uhvatio ju je za vrat i zavezao joj platno preko usta da ne bi galamila, ali ga  je ona skinula i počela da doziva u pomoć. Njenu vrisku čuo je komšija Nemanja Čigojević i advokat Darko Kremenović, koji su slučajno naišli.

Čigojević je, kada je vidio Markovića da sjedi na ženi, povikao “Šta to radiš čovječe”, pa je nasilnik počeo da bježi. Čigojević i Kremenović su uspjeli da ga sustignu i savladaju te zadrže do dolaska policije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime